Πανελλαδικές 2023: Μαθήτρια έγραψε πάνω από 22.000 μόρια και δεν μπορεί να μπει στη σχολή που επιθυμεί

featured image


Αριστούχοι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες αποκλείστηκαν από σχολές, επειδή δεν έπιασαν για λίγο την ΕΒΕ!

Τα δύο τελευταία χρόνια δεν είναι λίγα τα περιστατικά που αριστούχοι υποψήφιοι στις πανελλαδικές δεν κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές που στόχευαν, λόγω της εφαρμογής της ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα!

Συγκεκριμένα, μαθητές με υψηλές επιδόσεις αποκλείονται από τις Αρχιτεκτονικές λόγω του ότι στο Ελεύθερο ή στο Γραμμικό Σχέδιο πέτυχαν επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ.

Αυτό συνέβη και σε μια υποψήφια, η οποία με την επιστολή της στο στο alfavita.gr αναφέρει ότι πέτυχε περισσότερο από 22.000 μόρια (πολύ υψηλότερα από τη βάση της σχολής που ήθελε) αλλά αποκλείστηκε λόγω της ΕΒΕ στο Ελεύθερο Σχέδιο (η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες), ένα μάθημα που ουσιαστικά δεν διδάσκεται καν στο σχολείο…Η Επιστολή της υποψήφιας και η βαθμολογία που συγκέντρωσε

«Γεια σας, ονομάζομαι Ζ. Κ. μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μορια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο(η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο…
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Σας επισυνάπτω αναλυτικά τους βαθμούς μου»

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.