«Λερναία Ύδρα» με «βαθιές» διασυνδέσεις το οργανωμένο έγκλημα, «δεν μπορούν να δοθούν οδηγίες από το τηλέφωνο» (vid)

featured image

Τι λένε κρατούμενοι και εγκληματολόγοι για το οργανωμένο έγκλημα.

Ο πόλεμος για την κυριαρχία είναι μιας διαρκής μάχη στο οργανωμένο έγκλημα. Οι συμμορίες ξεκαθαρίζουν τις διαφορές τους με τα όπλα, κάτι που έχει συμβεί τρεις φορές τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αποχώρησε ο Τζέιμς Καφετζής από την Ιωάννα Μαλέσκου – «Φεύγει, δεν μπορεί λεπτό»

Τον Φεβρουάριο του 2019, η αντιτρομοκτατική «ξήλωνε» την μαφία των φυλακών. Η δράση του κυκλώματος, γινόταν μέσα από τα κελιά. Θύμα των κακοποιών ήταν και ο δικηγόρος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Τότε αποδείχτηκε ότι το οργανωμένο έγκλημα, μπορεί να κινήσει τα νήματα ακόμα και από τις φυλακές, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Σαφείς οδηγίες δεν μπορούν να δοθούν από το τηλέφωνο»

Ένας πρώην κρατούμενος ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Οδηγίες σαφείς δεν μπορούν να δοθούν από το τηλέφωνο, γιατί όπως καταλαβαίνετε, όλοι προσέχουν τι κουβεντιάζουν. Είναι πολύ φυσικό αυτό. Με παράπλευρες συναντήσεις μπορεί να γίνουν. Μετά είναι και τα γράμματα, τα οποία απαγορεύεται να ανοιχτούν. Άσχετα αν ανοίγονται για να ελεγχθούν τάχα μου για ναρκωτικά».


Πορνεία, ναρκωτικά, προστασία, τοκογλυφία είναι κάποιες από τους τομείς που δραστηριοποιείται το οργανωμένο έγκλημα παγκοσμίως. Το ίδιο γίνεται και στην Ελλάδα.

Τι συμβαίνει όταν συγκρούονται τα αντίπαλα «στρατόπεδα»

Ο ομότιμος καθηγητής εγκληματολογίας, Αντώνης Μαγγανάς, ανέλυσε στον ΑΝΤ1: «Όταν μια ομάδα μπει στα όρια της άλλης, διότι υπάρχει απληστία εκεί και αγριότητα, αρχίζουν τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, οι προδοσίες από τα μέλη που περνάνε στις άλλες ομάδες και βέβαια αρχίζουν να αλληλοεξοντώνονται».

«Λερναία Ύδρα»

Το οργανωμένο έγκλημα χαρακτηρίζεται και ως «Λερναία Ύδρα». Όταν ένα πρόσωπο βγει από την μέση, τότε θα υπάρξουν επίδοξοι διάδοχοι που θα θελήσουν να πάρουν μερίδα του λέοντος με απρόβλεπτες συνέπειες, αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Τι μπορεί να είναι αυτό που τους προκαλεί ανησυχία; «Αυτοί οι άνθρωποι τρέμουν την δημοσιότητα. Διότι αν φανούν εκεί, τότε τους αναγνωρίζουν. Αρχίζουν και βγαίνουν ιστορίες γι’ αυτούς. Οι αντίπαλοί τους καταθέτουν πράγματα. Η αστυνομία συλλέγει στοιχεία και μπορεί να τους στοχοποιήσει και να τους οδηγήσει στα δικαστήρια», ανέφερε ο καθηγητής εγκληματολογίας.

Το παν για την αστυνομία στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος είναι η συλλογή στοιχείων, ώστε η υπόθεση να είναι δεμένη.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.