Ο Γκρονκόφσκι σπάει τα ρεκόρ και μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες

featured image

Κάθε ένας από εμάς θα ήθελε να δει το όνομά του να περνάει στις σελίδες της ιστορίας, πάντοτε φυσικά με έναν καλό τρόπο. Μία αθλητική επίδοση, μία σπουδαία επαγγελματική επιτυχία, μία εφεύρεση μπορεί να αποτελέσουν εξαιρετική αφορμή για κάτι τέτοιο. Όπως κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ, σαν αυτό που πέτυχε ο Ρομπ Γκρονκόφσκι πριν από μερικές εβδομάδες…

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για πολλά και διάφορα παγκόσμια ρεκόρ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Τα «περισσότερα push ups με παλαμάκια» που κατέχει ο… γνωστός ρέκορντμαν Στέφεν Μπάτλερ, με 90 σε ένα λεπτό ή ο «ταχύτερος χρόνος παρασκευής ενός φλιτζανιού τσάι» (ρεκόρ στα 11,2 δευτερόλεπτα) που πέτυχε ο επαγγελματίας των παιχνιδιών με τράπουλα, Μέισον Πάι, είναι δύο ενδεικτικά.

Και υπάρχουν πολλά παρόμοια που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε για την ευρηματικότητα του κατόχου ενός ρεκόρ, αλλά σίγουρα πετυχαίνουν τον στόχο τους. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Γκρονκόφσκι να καταχωρηθεί στις σελίδες του βιβλίου Γκίνες, αφού ο βετεράνος σούπερ σταρ του NFL πέτυχε κάτι που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει στο παρελθόν. Αφού ολοκλήρωσε μία ακόμη μαγική χρονιά, που στέφθηκε με το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο Super Bowl, ο tight end των Tampa Bay Buccaneers επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, από το οποίο αποφοίτησε, με στόχο να μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Η ιδέα γεννήθηκε στο κεφάλι του Γκρονκόφσκι μέσα από την εμπειρία του στα γήπεδα του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου. Οι μεγάλες, μακρινές πάσες του «alter ego» του, Τομ Μπρέιντι, πολλές φορές έχουν ξεπεράσει τα 80 μέτρα κατά μήκος του γηπέδου. Τι θα μπορούσε να συμβεί, όμως, αν ο σπουδαιότερος quarterback όλων των εποχών μπορούσε να σημαδέψει τον Γκρονκόφσκι από ψηλά; Ο «Γκρονκ» φαντάστηκε τον εαυτό του να επιστρέφει στο γήπεδο όπου έγραψε ιστορία ως φοιτητής και παίκτης της ομάδας της Αριζόνα, για να κάνει πράξη την ιδέα του.

Ο Γκρονκόφσκι συγκέντρωσε τους σημερινούς παίκτες του Πανεπιστημίου της Αριζόνα στο γήπεδο και ζήτησε την υποστήριξή τους στην προσπάθειά του να πιάσει τη μπάλα «από το μεγαλύτερο ύψος όλων των εποχών». Ο προπονητής της Αριζόνα, Τζεντ Φις, ήταν εκείνος που βοήθησε τον Γκρονκόφσκι να στήσει όλο το σκηνικό, που είχε ως αποκορύφωμα τη ρίψη μίας μπάλας του Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου από ένα ελικόπτερο που πετούσε στα 600 πόδια, δηλαδή περίπου 200 μέτρα από το έδαφος!


 

Το αστέρι των Buccaneers θα είχε τρεις προσπάθειες για να το πετύχει και οι νεαροί επίδοξοι αστέρες του αθλήματος στάθηκαν στην άκρη του γηπέδου, με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Όσο «εύκολο» κι αν ακούγεται το μπλοκάρισμα μίας μπάλας που πέφτει με ταχύτητα από 200 μέτρα από τον ουρανό, ο Γκρονκόφσκι απέτυχε να πετύχει το στόχο του στις δύο πρώτες απόπειρες.

Στην τρίτη προσπάθεια, όμως, απέδειξε τον λόγο για τον οποίο θεωρείται ένας από τους κορυφαίους tight end της ιστορίας: η μπάλα προσγειώθηκε στην αγκαλιά του και οι νεαροί παίκτες της Αριζόνα, μαζί με τους προπονητές τους, όρμησαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν μαζί του, καθώς ο «Γκρονκ» εκστασιασμένος κτυπούσε τη μπάλα στο έδαφος, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνει για να πανηγυρίσει όταν πετυχαίνει κάποιο touchdown στα γήπεδα του NFL.

«Κάθε φορά που κάποιος πατάει το χορτάρι αυτού του γηπέδου (της Αριζόνα), οφείλει να κάνει κάτι που θα ανέβει επίπεδο» μετέφερε ο Γκρονκόφσκι στους παίκτες μετά το ρεκόρ που πέτυχε: «Σήμερα ήμουν εγώ που ανέβασα τον πήχη των προσδοκιών. Από αυτή τη στιγμή, παίρνετε εσείς τα ηνία για να πετύχετε κάτι εξίσου συναρπαστικό». Ο «Γκρονκ» θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που αποφοίτησαν ποτέ από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και ο ίδιος δεν κρύβει την αγάπη του για το εκπαιδευτικό ίδρυμα που τον ανέδειξε.

Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε να φορέσει κράνος με το έμβλημα της Αριζόνα και τη φανέλα με το νούμερο 48, που φορούσε όταν έπαιζε για το Πανεπιστήμιο, αντί για το νούμερο 87 που χρησιμοποιεί από τότε που έγινε επαγγελματίας στο NFL. Ο τέσσερις φορές νικητής του Super Bowl επιλέχθηκε από τους New England Patriots στα ντραφτ του 2010 και μετά από εννέα σεζόν, αποφάσισε να αποσυρθεί το 2018. Ο Γκρονκόφσκι επέστρεψε το 2020 όταν ο Μπρέιντι άφησε τους Patriots για τους Buccaneers και έπεισε τον συμπαίκτη του να γυρίσει στα γήπεδα. Μαζί κατέκτησαν την κορυφή τον προηγούμενο Φεβρουάριο, στον τελικό του Super Bowl.



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.