Πανεύκολο παγωτό βανίλια

featured image

Υλικά

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

2 ¼ φλιτζάνια γάλα πλήρες


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ο Snik έξαλλος βρίζει on camera τους Σκορδά – Λιάγκα (video)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σε σοκ η σύντροφος του Μπερδέση – Οι δηλώσεις της μητέρας της (photos)

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ζεστάνετέ τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί και να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις κάψει και σχηματιστεί ένας δακτύλιος αφρού στα τοιχώματα του σκεύους, είναι έτοιμο. Μεταφέρετέ το σε ένα δοχείο για να κρυώσει και προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφού το ανακατέψετε καλά, αφήστε το λίγο να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Είναι προτιμότερο να το αφήσετε όλο το βράδυ. Όταν είναι έτοιμο, ρίξτε το κρύο μίγμα σε παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ή αν έχετε χρόνο σκεπάστε με μια ζελατίνα να εφαρμόζει στην επιφάνεια και αφήστε το στην κατάψυξη να “ωριμάσει” για 2-3 ώρες.

Συμβουλή

Αν δεν έχετε τη μηχανή παρασκευής παγωτού, τοποθετήστε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και μόλις μισοπαγώσει χτυπήστε το με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3-4 φορές (πάγωμα, χτύπημα με το μίξερ,  ξανά πάγωμα) και θα έχετε ένα αφράτο και χωρίς κρυστάλλους παγωτό.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.