Η Generali εξαγόρασε την AXA Ελλάδος

featured image

Η Generali ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ασφαλιστικής ΑΧΑ Ελλάδος. Παράλληλα, προχώρησε παράλληλα σε επέκταση της συμφωνίας συνεργασίας με την Alpha Bank για τις τραπεζοασφαλιστικές εργασίες.

Όπως ανακοινώθηκε, η εξαγορά της ΑΧΑ συμφωνήθηκε με τίμημα ύψους 165 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε πολλαπλάσιο 12.2 επί των εσόδων του έτους 2019. Με την εξαγορά η Generali ενισχύει τη θέση της στην Ελλάδα, κατακτώντας την 2η θέση στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων και την 3η θέση στον κλάδο υγείας.

«Η εξαγορά συνάδει με τη στρατηγική της Generali για την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην Ευρώπη και την περαιτέρω επένδυσή της στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων και υγείας. Μέσω αυτής, η Generali ενισχύει την ηγετική της παρουσία στην ελληνική αγορά, κατακτώντας μία θέση στην τριάδα των μεγαλύτερων εταιρειών, τόσο στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων όσο και στον κλάδο υγείας και ενισχύοντας τη θέση της στον κλάδο ζωής», αναφέρει η Generali.

Η Generali δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1886 και είναι η 6η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, με μερίδιο αγοράς 5,3%. Το 2019, τα συνολικά της εγγεγραμμένα ακαθάριστα ασφάλιστρα ανήλθαν σε περίπου 218 εκατ. Ευρώ. Αντίστοιχα η AXA Ελλάδος παρουσίασε το 2019 συνολικά ακαθάριστα ασφάλιστρα ύψους 168 εκατ. περίπου.

Η συμφωνία της AXΑ Ελλάδος με την Alpha Bank που ίσχυε μέχρι σήμερα έληγε το Μάρτιο του 2027, και πλέον έχει ανανεωθεί για άλλα 20 χρόνια από το κλείσιμο της συμφωνίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ο κ. Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International της Generali δήλωσε: «Η συναλλαγή είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με το τριετές στρατηγικό πλάνο «Generali 2021″ του Ομίλου, για ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στην Ευρώπη. Με την εξαγορά της AXA Ελλάδος και την αποκλειστική μακροπρόθεσμη συμφωνία διανομής με την Alpha Bank, η Generali ενισχύει αποφασιστικά τη θέση της στην τοπική αγορά, αποτελώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο στον τομέα των γενικών ασφαλίσεων και τον τρίτο στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Η συμφωνία θα μας επιτρέψει να βελτιστοποιήσουμε τη στρατηγική μας θέση στη χώρα, επιτρέποντας μια πολυκαναλική, δυναμική λειτουργία και εξασφαλίζοντας, σημαντικές οικονομίες κλίμακας για μια συνολικά πιο αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία».

Ο Πάνος Δημητρίου, CEO της Generali Hellas δήλωσε: «Η συμφωνία εξαγοράς συμπίπτει χρονικά με μία εξαιρετική περίοδο δυναμικής ανάπτυξης της Generali στην ελληνική αγορά και παγκοσμίως. Η σύναψη συνεργιών και η δημιουργία ενός επιχειρηματικού και ασφαλιστικού οικοσυστήματος αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της λειτουργίας μας. Η απόκτηση μίας από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις μας και τις επιχειρηματικές μας επιτυχίες το προηγούμενο διάστημα, δίνουν ώθηση στο όραμά μας. Έχουμε πίστη στο μέλλον της ελληνικής αγοράς και της οικονομίας. Συνεχίζουμε να προχωράμε με οδηγό το στρατηγικό μας πλάνο και αξιοποιούμε τη νέα αυτή ευκαιρία για να παρέχουμε προστιθέμενη αξία στους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους μας».

Ο κ. Βασίλειος Ψάλτης, CEO της Alpha Bank, ανέφερε: «Η νέα συμφωνία με την Generali επιβεβαιώνει την προσήλωση της Alpha Bank να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστική της θέση στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων. Η σύναψη και η σφυρηλάτηση στρατηγικών συνεργασιών με εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Alpha Bank, τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Καλωσορίζουμε την Generali και προσβλέπουμε σε μία αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.