Παραμένουν ψηλά οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων

featured image

Αύξηση καταγράφουν σε σχέση με πέρυσι το γ» τρίμηνο του 2020 οι τιμές των νεόδμητων ακινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η αύξηση η οποία παρατηρείται στις τιμές αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει φτάσει το 4,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Μιλώντας στο Mega την Τετάρτη (30/12) ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, Θεμιστοκλής Μπάκας εξηγεί ότι βασικότερος λόγος για την αύξηση των τιμών είναι η έλλειψη διαθέσιμων ακινήτων.

«Οι τιμές ακινήτων είναι αυξημένες καθώς δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα» σημείωσε ο κ. Μπάκας, τονίζοντας πως οι τιμές στα προάστια του νομού Αττικής, όπως Παιανία, Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη εμφανίζουν μείωση.

«Περίπου 2.000 ακίνητα έχουν δημιουργηθεί μετά το 2018, εκ των οποίων το 30% είναι ακόμα σε φωτορεαλιστικά. Τώρα βλέπουμε αυξητικούς δείκτες στην οικοδομική δραστηριότητα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών.


Παράλληλα, ο κ. Μπάκας υπογράμμισε ότι τα μόνα ακίνητα που εμφανίζουν μείωση στις τιμές πώλησης είναι όσα είναι άνω των 30 ετών και ανάλογα με το προφίλ του πωλητή και αν έχει ανάγκη από ρευστότητα. «Η μεγαλύτερη ζήτηση καταγράφεται στα ακίνητα που είναι κατασκευής του 1990 – 1995, καθώς οι αγοραστές εκτιμούν ότι είναι value for money» πρόσθεσε.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου το επίδομα στους επιστήμονες

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ στους 100.000 επιστήμονες, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στο MEGA.

Θα αφορά γιατρούς, οδοντιάτρους, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, λογιστές, οικονομολόγους και γεωτεχνικούς.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν το προσεχές διάστημα να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας που θα δημιουργηθεί.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]





Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.