Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό – Πότε θα αποζημιωθούν. Τι απαντά η εταιρεία

featured image

Μετά τις εικόνες αδιανόητης ταλαιπωρίας που προκάλεσαν οργή, ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Αττική Οδό να δώσει 2.000 ευρώ αποζημίωσης σε κάθε οδηγό.

Εν αναμονή των αποζημιώσεων από την Αττική Οδό βρίσκονται χιλιάδες πολίτες μετά τα όσα εκτυλίχθηκαν στον αυτοκινητόδρομο λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε την παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα ωστόσο δεν προσδιορίστηκε ο τρόπος και χρόνος της καταβολής των αποζημιώσεων.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb με το γραφείο Τύπου της Αττικής Οδού μας ενημέρωσαν ότι θα βγει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον τρόπο που θα αποζημιωθούν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ». Σε ερώτησή μας σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί ο τρόπος πληρωμής μας απάντησαν ότι ακόμα μελετούν διάφορες παραμέτρους σχετικά με το θέμα αλλά σίγουρα δεν θα γίνει σήμερα ή αύριο.

Δεν έχουν απεγκλωβιστεί ακόμα όλοι οι οδηγοί

Δόθηκαν διευκρινίσεις από την διαχειρίστρια εταιρεία για το πως θα μπορούν να παραλάβουν οι οδηγοί τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητά τους στην Αττική Οδό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα έχουν παραμείνει στα παρακάτω τμήματα της Αττικής Οδού, μπορούν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199 να έλθουν να παραλάβουν τα οχήματά τους:


1.Από Λ. Κηφισίας έως τη σήραγγα Βριλησσίων στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Μπορούν να βγουν στην Περιφερειακή Υμηττού και από εκεί στη Λ. Κατεχάκη προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

2.Στη διαδρομή από τη Λεωφόρο Κατεχάκη μέσω της Περιφερειακής Υμηττού στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο και στην κατεύθυνση προς Ραφήνα-Πικέρμι στην έξοδο Υ8.

3.Από τα διόδια Παλλήνης έως τη Λεωφόρο Κατεχάκη (και προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία).

4.Από τα διόδια Παιανίας έως την Κάντζα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Παράλληλα, η Αττική Οδός επισημαίνει ότι παραμένουν κλειστά και επιχειρείται εκχιονισμός και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα τμήματα:

1.Στο τμήμα από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.

2.Στο τμήμα από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

3.Στο τμήμα του Δυτικού κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων.

Τέλος, καλούνται οι οδηγοί που παραμένουν στα οχήματά τους να επικοινωνούν με το Κέντρο Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού στο τετραψήφιο 1024.»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πολιτική Προστασία, η οποία τόνισε πως οχήματά της θα μεταφέρουν από το Δαχτυλίδι στην Λεωφόρο Κηφισίας τους οδηγούς προς τα οχήματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από σήμερα και για όσες ημέρες απαιτηθεί, οχήματα της Πολιτικής Προστασίας στο Δαχτυλίδι στη Λ. Κηφισίας, θα είναι διαθέσιμα στους οδηγούς για τη μεταφορά τους και ανάκτηση των οχημάτων τους από την Αττική Οδό (ώρες 09:00 – 19:00).
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.