Η εξήγηση για την προτεραιότητα στους 30-39 για τα εμβόλια: Πότε θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι

featured image

Γιατί προηγήθηκαν οι 30-39 ετών στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού και δεν άνοιξε μαζί όλη η ηλικιακή ομάδα έως τους 49 ετών.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού κατά της Covid-19, και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και την πανδημία.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Φώτης Σεργουλόπουλος – «Ο γιος μου ξέρει την οικογένειά του, ξέρει τα πάντα. Τους gay τα πάντα»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τον εκτέλεσαν χθές μέσα στην Lamborghini του

Εξήγησε ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, που υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις και αν θέλει θα μπορεί να εμβολιαστεί νωρίτερα. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει 27 Απριλίου.


Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους θα ακολουθήσουν οι 40 – 44 ετών και οι 45 – 49 και θα  υπάρξουν ανακοινώσεις αργότερα.

Η εξήγηση για την προτεραιότητα στους 30-39

Σχετικά με το ερώτημα γιατί  προηγήθηκαν οι 30-39 ετών και δεν άνοιξε όλη η ηλικιακή ομάδα έως τους 49 ετών, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, ανοίγουν πιο γρήγορα στους νεότερους διότι αυτοί απέχουν περισσότερο χρονικά με βάση το συμβατικό προγραμματισμό από τον αναμενόμενο εμβολιασμό τους.

Έτσι, έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να καλύψουν κενά ραντεβού που υπάρχουν στο σύστημα τώρα, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα περίμεναν περισσότερο.

O κ. Θεμιστοκλέους τόνισε για άλλη μια φορά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες. Είπε ακόμη ότι το Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα.

Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 και όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ήδη έχουν κλειστεί 138.000 ραντεβού.

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.