Εθνικές εκλογές 2019: «Ναυάγιο» για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

featured image

Σε ναυάγιο οδηγείται το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, όπως προκύπτει μετά τη διακομματική συνεδρίαση για τον ορισμό ημερομηνίας.

Τα πολιτικά κόμματα φαίνεται πως δεν κατέληξαν σε κάποια κοινή ημερομηνία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο, τα κόμματα δεν είναι διατεθειμένα να διακόψουν τις προεκλογικές συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών τους και έτσι φαίνεται ότι δεν βρίσκεται κοινή ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Ε.Ε.

Η Πειραιώς έχει προτείνει τρεις εναλλακτικές ημερομηνίες για την διεξαγωγή της συζήτησης: 27, 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου.

Για τις δύο πρώτες ημερομηνίες, Πέμπτη 27 Ιουνίου και Παρασκευή 28 Ιουνίου, φάνηκε να συμφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά να διαφωνούν οι εκπρόσωποι των μικρότερων κομμάτων.

«Παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, μπορώ να βγω με skype από τις Βρυξέλλες [...] Υπάρχει ωστόσο ένα υπαρκτό θέμα εφόσον δεν θα μπορώ να ειμαι στην Αθήνα την ημέρα της αντιπαράθεσης. Καθότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τελειώσει και τι ώρα θα τελειώσει η διαδικασία στις Βρυξέλλες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ντιμπέιτ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής των 28 της ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.