Δημήτρης Σταμάτης: Το δίλημμα των εκλογών είναι αυτοδύναμη ΝΔ ή περιπέτειες για τη χώρα

featured image

«Η Νέα Δημοκρατία ζητάει ισχυρή εντολή» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης σε συνέντευξή του στο Myportal.gr.

Ο κ. Σταμάτης μίλησε για το πρόγραμμα του κόμματός του και στάθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την αίσθηση ανομίας που επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

«Η Νέα Δημοκρατία ζητάει ισχυρή εντολή για να μπορέσει να υλοποιήσει τις πολιτικές της για ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, ασφάλεια, αξιοπιστία, μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν εγκριθεί από τον ελληνικό λαό στις ευρωεκλογές», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Και συμπλήρωσε: «Ακριβώς για αυτό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι “αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία ή περιπέτειες για τη χώρα”. Αλλά και αυτοδύναμη να είναι η Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις».

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι η χώρα να αποκτήσει επιτέλους μια κανονική και αξιόπιστη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πιστεύει στην ανάπτυξη, θα μειώσει τους φόρους, θα δημιουργήσει νέες δουλειές και θα αποκαταστήσει τη μεσαία τάξη. Μια κυβέρνηση που θα κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια για τη ζωή, την τιμή και την περιουσία τους. Αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη« δήλωσε.

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του. «Προσωπικά είμαι αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Περιμένω να δω το τελικό και πλήρες κείμενο του Αναθεωρημένου Συντάγματος της γειτονικής χώρας ώστε να δω αν έχει προσαρμοστεί πλήρως με την συμφωνία που κυρώθηκε στη Βουλή με τις ψήφους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση θεωρώ τη συμφωνία άκυρη», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι εθνικά υπόλογη και η υπογραφή της παράγει τετελεσμένα. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη και δεν λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, δεν λέει ότι θα σκίσει τη συμφωνία την επόμενη των εκλογών -όπως δήθεν θα έσκιζε ο κ. Τσίπρας τα Μνημόνια και τελικά έφερε και ένα 3ο αχρείαστο πρόγραμμα. Διότι αυτό δεν γίνεται. Η Νέα Δημοκρατία διαφώνησε και καταψήφισε την Συμφωνία και θα κάνει ό,τι μπορεί, με όπλο και το βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της Συμφωνίας και να προασπίσει τα εθνικά μας δίκαια, την μία και ελληνική Μακεδονία»πρόσθεσε ο κ. Σταμάτης.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ με τα συχνά φαινόμενα παραβατικότητας ήταν κατηγορηματικός: «Καθαρές κουβέντες: η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχθεί άβατα πουθενά. Στο ΑΠΘ επικρατεί επί χρόνια μια κατάσταση απαράδεκτη. Η πανεπιστημιούπολη έχει μετατραπεί σε χώρο εμπορίας ναρκωτικών, ορμητήριο ή καταφύγιο μπαχαλάκηδων, πεδίο εκτόνωσης των γνωστών-αγνώστων. Αυτό δεν είναι πανεπιστημιακό άσυλο και για αυτό, σας το λέω καθαρά και με σαφή τρόπο, θα καταργηθεί άμεσα. Άλλο η προάσπιση ιδεών και η ελευθερία της έκφρασης που φυσικά υπερασπιζόμαστε και προστατεύουμε και άλλο το άσυλο στην παρανομία».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.