Μωρό ρινόκερος σπαράζει δίπλα στη νεκρή μαμά του που την σκότωσαν λαθροκυνηγοί

featured image

Ένα σπάνιο λευκό μωρό ρινόκερος διασώθηκε από βέβαιο θάνατο αφού βρέθηκε τραυματισμένο δίπλα στη νεκρή μητέρα του στο εθνικό πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.

Η μητέρα του είχε σκοτωθεί από λαθροκυνηγούς για το κέρατό της και οι σκληροί δολοφόνοι επιτέθηκαν στο μωρό όταν αυτό προσπάθησε να την προστατεύσει.

Ο λευκός ρινόκερος, που τώρα ονομάζεται Arthrur, βρέθηκε με το βέλος του κυνηγού καρφωμένο στα πλευρά του, με σοβαρούς τραυματισμούς στην πλάτη του και σε ένα από τα πόδια του.

Heartbreaking: Arthur the baby white rhino was found next to his mother

Όταν οι φροντιστές του Kruger Park βρήκαν τον Arthrur και τη μητέρα του στις 20 Μαΐου του τρέχοντος έτους, πήραν γρήγορα το μωρό στο καταφύγιο Care for Wild Rhino όπου αντιμετώπισαν τα τραύματά του.

Το μωρό ονομάστηκε Arthrur ο γενναίος ως απόδειξη του σθένους και της πίστης του στη μητέρα του, και παρόλο που ο Arthrur αναρρώνει αργά, εξακολουθεί να την αναζητάει.

Οι εθελοντές στο καταφύγιο περιγράφουν την αναζήτηση του ρινόκερου για τη μαμά του ως «έναν ήχο που σφύζει από την καρδιά του».

In recovery: Arthur the baby rhino is seen being treated by staff at the Care for Wild rhino orphanage in South Africa

Ενώ ο Arthrur φροντίζεται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Care for Wild, του οποίου ο πρεσβευτής είναι ο πρίγκιπας Χάρι, το προσωπικό ενός ζωολογικού κήπου του Ηνωμένου Βασιλείου τον «υιοθέτησε» και συγκεντρώνει χρήματα για την αποκατάστασή του.

Ο ζωολογικός κήπος Safari South Lakes στο Dalton του Lancashire δεσμεύτηκε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 1.600 € το μήνα για να χρηματοδοτήσει την αποκατάστασή του.

Missing mummy: Although Arthur is slowly recovering he still calls out for his mother, in what volunteers at the orphanage describe as

Η διευθύνων σύμβουλος του ζωολογικού κήπου Safari South Lakes, κα Karen Brewer, δήλωσε: “Ο Arthrur βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης και έχει κάνει φίλους στο καταφύγιο.”

“Στην άγρια ​​φύση ένα μωρό ρινόκερου μένει με τη μαμά του για τρία χρόνια. Η μητέρα Arthrur σκοτώθηκε όταν αυτός ήταν σε νεαρή ηλικία, έτσι ο Arthrur εξακολουθεί να αναζητά τη μαμά του, γι’ αυτό θα είναι συναισθηματικά καταρρακωμένος για πολύ καιρό.”



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.