Γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού στα 11 της από παιδόφιλο που την άφησε έγκυο. Σήμερα ο νόμος της απαγορεύει να δημοσιεύσει το όνομά του

featured image

Μια γυναίκα που έμεινε έγκυος και απέβαλε στην ηλικία των 11 ετών, αφού έπεσε θύμα βιασμού από έναν παιδεραστή πρώην αστυνομικό, σήμερα παλεύει να κάνει γνωστό το όνομα του βιαστή της.

Παρόλο που αντιμετώπισε τον παιδεραστή της στο δικαστήριο, η Tracey May δεν μπορεί να εκθέσει την ταυτότητά του.

To νομικό σύστημα της Victoria αναφέρει ότι τα ενήλικα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης θα πρέπει να είναι σε θέση να κατονομάζουν τους βιαστές τους μετά την καταδίκη τους, αλλά η κ. May δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει για το όνομα του δικού της βιαστή.

Η εντολή της μη δημοσίευσης του ονόματος, η οποία εκδόθηκε κατά την έναρξη των δικαστικών διαδικασιών της κας May, δεν έχει καταλυτική ημερομηνία, ενώ δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τον λόγο που τέθηκε σε εφαρμογή.

Ο δικαστής κος Peter Lauritsen δήλωσε ότι η εντολή αυτή εδόθη πριν από την έναρξη της ισχύος του νόμου περί ανοικτών δικαστηρίων, το 2013.

Despite facing the serial child sex predator in court, Tracey May (pictured) still cannot expose him, due to a suppression order dating back to 2012

Η πράξη ψηφίστηκε για τη βελτίωση της διαφάνειας στο δικαστικό σύστημα της πολιτείας, αλλά εξακολουθούν να εκδίδονται εκατοντάδες “κρυφές” αποφάσεις κάθε χρόνο.

Η κ. May δήλωσε ότι ο άντρας που την βίασε προστατεύεται από το σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δοθεί στο κοινό το όνομά του – παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος.

“Τον αντιμετώπισα στο δικαστήριο και δεν φοβόμουν για πρώτη φορά στη ζωή μου. Και τότε, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπόρεσα αναφέρω το όνομά του,” είπε στο The Age.

Ο δράστης της, ένας πρώην αστυνομικός με περισσότερα από δώδεκα θύματα, βίασε εννέα παιδιά ηλικίας μέχρι πέντε ετών σε διάστημα 18 ετών μέχρι το 1985.

Ένα αγόρι βιάστηκε στο πίσω μέρος ενός βαν της αστυνομίας, ενώ ένα άλλο δέχθηκε επίθεση σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Όταν ένας γονέας ανέφερε την κακοποίηση του παιδιού του το 1979, ο αστυνομικός έφυγε από το αστυνομικό τμήμα της Victoria και μετακόμισε προς τα βόρεια, όπου επιτέθηκε σε άλλα επτά παιδιά στη Νέα Νότια Ουαλία.

A woman who fell pregnant and miscarried after being raped by a paedophile former policeman as an 11-year-old is fighting to name her abuser (stock image)

Η κ. May δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να γίνει γνωστό το όνομα του άνδρα και αρνείται να σωπάσει όπως έκανε όταν ήταν παιδί.

“Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να τον ξεμπροστιάσω. Μου είχε αφαιρέσει τη φωνή μου για πολύ καιρό, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσω,” είπε το θύμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.