Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Φιλανδός σκιέρ κρυοπαγήματα στo... μόριό του - «Ο πόνος ήταν αφόρητος»

featured image

Απίστευτη και όμως αληθινή είναι η ιστορία του Φιλανδού σκιέρ Ρέμι Λίντχολμ, ο οποίος συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Φιλανδός αθλητής ήταν μεταξύ πολλών αθλητών που διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούσαν στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν στο Πεκίνο.

Ο Ρέμι Λίντχολμ συμμετείχε στον αγώνα των 50χλμ, ο οποίος τελικά έγινε 30χλμ λόγω του τρομερού ψύχους. Συγκεκριμένα, το Σάββατο πέρα από τις χαμηλές θερμοκρασίες υπήρχε και τρομερός άνεμος, κάτι που δημιουργούσε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους σκιέρ και έκανε τους διοργανωτές να μικρύνουν την απόσταση.

Οι λεπτές στολές, τα εσώρουχα που φορούσαν οι δρομείς, καθώς και οι γύψοι για να καλύπτουν τα πρόσωπα και τα αυτιά τους, πρόσφεραν ελάχιστη προστασία.


Μετά τον τερματισμό τόσο ο Λίντχολμ, όσο και σχεδόν όλοι οι διαγωνιζόμενοι χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να επανέλθουν. Ωστόσο ο Φινλανδός αντιμετώπισε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματός του.

«Μπορείτε να μαντέψετε πιο μέρος του σώματός μου ήταν παγωμένο όταν τερμάτισα. Ήταν μία από τις χειρότερες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχα. Έπρεπε να δώσεις μάχη. «Προσπαθούσα απλά να αγνοήσω τον πόνο και να συνεχίσω»» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του.

Ο Λίντχολμ εξήγησε ότι χρησιμοποίησε μια θερμοφόρα για να να ξεπαγώσει το ευαίσθητο σημείο του σώματός του μόλις τελείωσε ο αγώνας. «Όταν τα μέρη του σώματος άρχισαν να ζεσταίνονται μετά τον τερματισμό, ο πόνος ήταν αφόρητος», πρόσθεσε.



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.