Ανατροπές στην υπόθεση της Πάτρας: Υπάρχει σπάνιο γονίδιο; Ο γρίφος της τετραπληγίας της Τζωρτζίνας

featured image

Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης άνοιξαν την καρδιά τους στην Αγγελική Νικολούλη – Οι απορίες του ιατροδικαστή Αθηνών

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε με την υπόθεση της Πάτρας που συγκλονίζει το πανελλήνιο, δηλαδή των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, μέσα σε τρία χρόνια.

Η μητέρα της έξι μηνών Ίριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 9χρονης Τζωρτζίνας που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, άνοιξε την καρδιά της και μίλησε στην εκπομπή για τις κατηγορίες που γράφονται και ακούγονται εναντίον της, όπως και ο αγανακτισμένος πατέρας, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους επιδίδονται σε «ανθρωποφαγία».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Υποκλίθηκε μέχρι και ο Φερεντίνος: Η πιο όμορφη και εντυπωσιακή παίκτρια που πέρασε ποτέ από το Deal

Οι καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων από την πλευρά της ιατρικής κοινότητας θα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της υπόθεσης και αν τυχόν βρεθούν κοινά στοιχεία σε αυτές, δεν αποκλείεται να ξετυλιχτεί από εκεί το νήμα του μυστηρίου.

nb pispiriggou tzirtzina malena irida1 1

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πιστεύω στο σπάνιο γονίδιο»

Η Αγγελική Νικολούλη είπε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ρούλα Πισπιρίγκου και πως οι γονείς δεν ήθελαν την τηλεοπτική κάμερα της εκπομπής, για λόγους που δεν αποκάλυψε.

Η χαροκαμένη μάνα μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή  και σχολίασε για τα όσα ακούγονται πως παντού «βλέπουν Μπάμπη», κάνοντας σαφή αναφορά στην υπόθεση των Γλυκών Νερών και τη δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Έχω χάσει τον ύπνο μου … Αυτό δεν υπάρχει που ζω. Βλέπουν παντού τον Μπάμπη. Το μόνο λάθος που κάναμε εμείς είναι που δεν κάναμε την ανακοίνωση την πρώτη μέρα. Να μην αναπαράγονται τα στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.


Η αναφορά στον γονιδιακό παράγοντα, ήταν έντονη από τη μητέρα των τριών κοριτσιών, η οποία μίλησε και για το τι γίνεται με τη διερεύνηση του θέματος για την υπόθεση της Τζωρτζίνας:

«Όλοι μας κάναμε γενετικές εξετάσεις για να δούμε αν υπάρχει κάτι. Στο Ωνάσειο μας είπαν ότι κάτι καρδιολογικό δεν υπήρξε στην Τζωρτζίνα. Τώρα μας είπαν ότι ψάχνουν ένα σπάνιο σύνδρομο … κάτι πνευμονολογικό. Τα έχουν δώσει τα γονιδιακά για έλεγχο στο εξωτερικό (σ.σ. ιατρική πηγή είπε στην εκπομπή ότι ο εργαστηριακός έλεγχος γίνεται στην Ελλάδα) για τα πιο σπάνια… Εγώ πιστεύω στο γονίδιο γιατί οι θάνατοι ήταν μαζεμένοι. Η μεγαλύτερη, έφυγε τελευταία, πιστεύω στο σπάνιο γονίδιο, γιατί η μπέμπα είχε σπάνιο σύνδρομο…».

«Ελπίζω να βγει κάτι καλό και να σωθούν κι άλλα παιδάκια»

Όσο για το πώς αισθάνεται με όλο αυτό που έχει ζήσει και αν ισχύουν τα όσα ακούστηκαν ότι και τα τρία παιδιά πέθαναν Σαββατοκύριακο, η μητέρα απάντησε και έκανε και μια ευχή:

«Απίστευτο το να φεύγουν τρία παιδιά το ένα πίσω από το άλλο… Θυμώνω με αυτό που συνέβη. Μεγάλη αδικία αυτό το πράγμα… Δεν θεωρώ ότι φταίει κάτι που τα παιδιά πέθαναν σαββατοκύριακο… Ελπίζω να βγει κάτι καλό και να σωθούν κι άλλα παιδάκια».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιβεβαίωσε ακόμα, ότι με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών πρόσφατα διέκοψε μια εγκυμοσύνη: «Θα ήταν ανωριμότητα και επικίνδυνο αν έφερνα στον κόσμο αυτό το παιδί μετά τα όσα έγιναν. Δεν είναι εύκολο, ούτε παιχνίδι».

«Δεν έχω μπει καθόλου στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας…»

Σε ερώτηση για το αν έχει ξεπεράσει τους θανάτους των παιδιών, η μητέρα, η οποία παντρεύτηκε σε ηλικία 23 ετών, είπε:

«Μετά τον πρώτο θάνατο είχα ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς φάρμακα, αλλά υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω, τεράστια δύναμη. Το μωρό δεν το προλάβαμε να το καταλάβουμε… Όχι ότι προλάβαμε την Τζωρτζίνα. Έχω θρηνήσει μέσα στο σπίτι αρκετά, αλλά όχι όσο θα ήθελα, το έχω ακόμα μέσα μου…».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι δεν έχει καταφέρει να μπει ακόμα στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας: «Δεν έχω μπει καθόλου στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Τα υπόλοιπα τα είχα μαζέψει για τη Τζωρτζίνα, για να μην τα βλέπει. Δεν έχω μαζέψει ούτε τα ρούχα της… Όταν χάθηκαν οι αδελφές της η Τζωρτζίνα δεν το σχολίαζε καθόλου, πήγαινε στις φίλες της και έλεγε πρέπει να φύγω να πάω στη μαμά μου γιατί θα κλαίει και δεν θέλω’. Μου έλεγε, κοίτα ο μπαμπάς κι εγώ, είμαστε δυνατοί, μου έλεγε ακόμα και να βγάλω τα μαύρα»

«Έχει καταντήσει υπερβολή, εμμονή»

Όσο για το τι έγινε την ώρα του θανάτου της εννιάχρονης, η μητέρα της περιγράφει: «Δεν έγινε σωστή ανάνηψη και διασωλήνωση από ότι κατάλαβα… Ήρθε ειδικευόμενη γυναίκα και καβάλησε το παιδί και έκανε η ίδια μαλάξεις που πονέσαν τα χέρια της…  Το λάθος μας είναι ότι δεν κοιτάξαμε από τι προήλθε η πρώτη ανακοπή… Κάναμε ενέργειες με Γερμανία κλπ. για να γίνει καλά το παιδί και δεν κοιτάξαμε τι έγινε… Δεν το περίμενα, είχα στο μυαλό μου και τον απινιδωτή, ότι σώζει, δεν το περίμενα».

Για το λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί  η Ρούλα Πισπιρίγκου σχολίασε: «Ο,τι και να πω πάλι εναντίον μου θα στραφούν … Με κατακρίνανε, ότι δεν έκλαψα κλπ. Καλή και σεβαστή η γνώμη του καθενός, αλλά όχι να φτάνουμε στην υπερβολή. Έχει καταντήσει υπερβολή, εμμονή … Με πνευματικό έχω μιλήσει, η ψυχίατρός μου έχει ακυρώσει τα ραντεβού δεν έχω προλάβει να πάω».

Έξαλλος ο πατέρας

Ο Μάνος Δασκαλάκης, πατέρας των τριών κοριτσιών ήταν εκνευρισμένος από τα όσα γράφονται και διαδίδονται και αυτό ακουγόταν στον τόνο της φωνής του:

«Μέσα απ’ όλο αυτόν τον πόλεμο που έχει γίνει δεν περιμένουμε από κανέναν να μας πει ποιοι είμαστε. Ξέρουμε πολύ καλά τι γονείς είμαστε, το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε τις αιτίες πίσω από τον θάνατο των παιδιών μας. Να μάθουμε τι συνέβη…».

Και πρόσθεσε: «Το μόνο που περιμένουμε από τη δικαιοσύνη είναι να βρούμε τις αιτίες πίσω από τον θάνατο των παιδιών μας … Θα τα πω όλα πολύ καλά μόλις τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση».

Τι προκάλεσε τη μη οξυγόνωση του εγκεφάλου της μικρής Τζωρτζίνας;

Ο Ιατροδικαστής Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος έκανε τη νεκροτομή στην εννιάχρονη Τζωρτζίνα, η οποία πέθανε πρόσφατα, στάθηκε στο ότι το παιδί πριν πεθάνει ήταν τετραπληγικό, κάτι το οποίο προκλήθηκε από μη οξυγόνωση του εγκεφάλου.

Πως προέκυψε όμως αυτό;  Ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας; Ο κ.Μπουζιάνης απαντά:

«Απροσδιόριστη αιτία θανάτου. Δεν ήταν καρδιακή ανακοπή. Η καρδιακή ανακοπή είναι ένας όρος άτυπος. Επόμενο είναι να σταματήσει η καρδιά να λειτουργεί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν καρδιογενής η αιτία θανάτου. Μπορεί να είναι και από άλλα αίτια. Τα δύο παιδιά είχαν διαφορετική αιτία και πέθαναν, δεν μπορούμε να πάμε προς το γενετικό … Μη οξυγόνωση του εγκεφάλου είχαμε για να μείνει τετραπληγικό το εννιάχρονο παιδί.  Από τι έγινε; Δεν το ξέρω. Ναι η τοξικολογική μπορεί να δώσει απαντήσεις. Αλλά το τι προκάλεσε τη μη οξυγόνωση του εγκεφάλου, αυτό από που θα το βρεις;»

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.