Κυνική παραδοχή του Βασιλακόπουλου: «Η μάσκα έξω σας προστατεύει μόνο από το κρύο»

featured image

Μετά από δύο χρόνια απόλυτης παράνοιας με τους αστυνομικούς να επιδίδονται σε κυνήγι των πολιτών που κυκλοφορούσαν στον δρόμο χωρίς μάσκα, επιβάλλοντάς τους πρόστιμο 300 ευρώ ακόμα και να την είχαν ελαφρώς κατεβασμένη, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος παραδέχεται με κυνικό τρόπο ότι όλα ήταν επικοινωνιακό παιχνίδι!

«Όταν οι πολίτες είναι μόνο στον δρόμο, η μάσκα τους προστατεύει μόνο από το κρύο, καθώς σε αυτήν την περίπτωση ή και όταν δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν έχει νόημα» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε με προκλητικό ύφος ότι «η υποχρεωτικότητα επιβλήθηκε για να μην ξεχνάμε να τη φοράμε σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν εκλείψει τα φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού, ακόμα και καβγάδες ανάμεσα σε πολίτες, με παρατηρήσεις, σχόλια και «στραβά» βλέμματα σε όσους για παράδειγμα περπατούν μόνοι τους στη γειτονιά τους χωρίς να φορούν μάσκα.


Την ίδια ώρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας βλέπει αποκλιμάκωση της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους άδικα από τον ιό. Ο ίδιος βέβαια εστίασε μόνο στον εμβολιασμό, υποστηρίζοντας ότι πολίτες πεθαίνουν επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να κάνει το παραμικρό σχόλιο για την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις ελλείψεις σε ΜΕΘ και προσωπικό, παράγοντες που έχει αποδειχτεί από επιστημονικές έρευνες ότι έχουν συμβάλλει στη μεγάλη θνητότητα που καταγράφει η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα και τις αποφάσεις που θα λάβει σήμερα η Επιτροπή των Ειδικών, ο Βασιλακόπουλος σχολίασε ότι οποιαδήποτε απόφαση λάβει σήμερα η Επιτροπή «δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας», σημειώνοντας ότι εάν για παράδειγμα αρθεί η απαγόρευση για τους όρθιους πελάτες στα κέντρα διασκέδασης, «θα νομιμοποιήσει αυτό που γίνεται».

Μάλιστα όπως σχολίασε, εάν αίρονταν όλα τα μέτρα, το τρέχον «κύμα» θα «έσβηνε» πιο γρήγορα ωστόσο, θα το «πληρώναμε» με μεγαλύτερη επιβάρυνση στους αριθμούς των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών.

[/expander_maker]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑΔεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.