Βασίλισσα Ελισάβετ – Η εξομολόγηση του Έλληνα σεφ της για το πως έμαθε τον θάνατό της…

featured image

Ο Έλληνας σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ, Νίκος Κουλούσιας μίλησε στο Happy Day, λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου της 96χρονης μονάρχη.

Ο σεφ αποκάλυψε πώς του ανακοίνωσαν τον χαμό της Ελισάβετ και τι ακολούθησε.

«Αρχικά λάβαμε την είδηση πολύ νωρίτερα από την δημοσιοποίηση που έκανε το Παλάτι. Είχαν πει ότι πρέπει να έχουμε έτοιμη τη μαύρη μας στολή» ανέφερε αρχικά ο μάγειρας.

Ποιες ήταν όμως οι προτιμήσεις της βασίλισσας όσον αφορά στο φαγητό;


«Ήμασταν ελεύθεροι να δημιουργήσουμε ο,τιδήποτε είχε σχέση με γλυκό. Απαγορεύονταν αυστηρά ρύζι, μακαρόνια και πατάτες. Από εκεί και πέρα ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε ο,τιδήποτε θέλουμε αρκεί να ήταν γραμμένο στα γαλλικά. Όλα τα μηνύματα έπρεπε να είναι με γαλλικές-αυστριακές συνταγές και έπρεπε να ήταν μαγειρεμένα εποχιακά. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε δηλαδή κεράσια και φράουλες τον χειμώνα. Έπρεπε ο,τιδήποτε μαγειρεύουμε να έχουμε άμεση επαφή με τις βασιλικές φάρμες και να ενημερωνόμαστε τι έχουν αυτή τη στιγμή και από εκεί και έπειτα το προμηθευόμασταν και το φτιάχναμε» δήλωσε ο κ. Κουλούσιας.


«Αγαπούσε πάρα πολύ το πρωί τον τόνο με φρεσκοκομμένο αγγουράκι. Το μεσημέρι ήθελε κάτι πάρα πολύ ελαφρύ ως ενδιάμεσο, όπως για παράδειγμα από σολομό Σκωτίας, καραβίδας, σπαράγγια. Για βραδινό ήταν δύο φέτες του τοστ χωρίς κόρα και μαρμελάδα σύκο. Δεν της άρεσε καθόλου να μαγειρεύουμε με σκόρδο» πρόσθεσε στη συνέχεια ο στενός συνεργάτης της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.