Σύντροφος Μηνά Χατζησάββα: «Ήθελα παιδί αλλά εκείνος όχι. Μετά το θάνατό του δε με άφηναν να πάρω το σώμα του»

featured image

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη, παραχώρησε ο Κώστας Φαλελάκης, ο οποίος μίλησε για τον αείμνηστο Μηνά Χατζησάββα και τις δυσκολίες που συνάντησε πριν και μετά το θάνατό του.

Η αρχή και τα δύσκολα χρόνια στην Κρήτη

«Γεννήθηκα πριν 59 χρόνια στην Κρήτη. Δεν υπήρχε καν ηλεκτρικό ρεύμα στο χωριό, αλλά πατρίδα μου έγινε η Αθήνα, μετά το 1991 και η σχέση μου με τον Μηνά με διαμόρφωσαν σαν χαρακτήρα», είπε ο ίδιος .

«Δεν έχω καλές μνήμες από τον τόπο μου. Η μητέρα μου μπαινόβγαινε σε ψυχιατρείο και εμείς μεγαλώναμε με την γιαγιά. Με καταδίωκε η αίσθηση πως θα κληρονομήσω την ψυχική της ασθένεια. Ήμασταν ‘τα παιδιά της τρελής’. Έχω και μια αδερφή, η οποία επίσης είναι σε ψυχιατρείο. Ο πατέρας μου στάθηκε βράχος σε όλο αυτό και πέθανε σαράντα μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας μου», είπε ο ηθοποιός με ειλικρίνεια.

Η διαφορετικότητα και η ζωή με τον Μηνά Χατζησάββα

«Ήταν ζόρικο. Καταλάβαινε ότι δεν έπρεπε να δίνω δικαίωμα. Με προστάτευσε η αρρενωπή μου εικόνα και το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκα καθώς ήμουν οργανωμένος στην ΚΝΕ που για μένα έγινε οικογένεια. Μερικές φορές διαλέγει η στιγμή ή η ιστορία να σε κάνει ήρωα ερήμην σου. Ο Μηνάς έχαιρε μεγάλης εκτίμησης, δεν έκρυψε ούτε διατυμπάνισε τη σχέση μας», είπε αρχικά ο Κώστας Φαλελάκης.



«Ζούσαμε 25 χρόνια με τον Μηνά. Δεν το κρύψαμε ποτέ και δεν το διατυμπανίσαμε ποτέ, όταν μετά το θάνατό του δεν μπορούσα να πάρω τη σορό του ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι. Δυστυχώς δεν προλάβαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Ήταν οι μέρες που ψηφιζόταν το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήμουν στη βουλή και το χάρηκε ο Μηνάς μέσα από τα δικά μου μάτια. Δεν είχα ποτέ σκοπό να μιλήσω δημόσια, αλλά αυτό που έγινε μετά το θάνατό του με ξεπέρασε και είπα όχι, δεν θα είμαστε οι ποντικοί της κοινωνίας. Είναι συγκινητικό το πώς η παρουσία του Θάνου Μικρούτσικου σηματοδότησε την αρχή και το τέλος της σχέσης μου με τον Μηνά».

«Η σχέση μας ήταν κοσμογονική, αυτό που έζησα μετά τον θάνατο του ήταν δύσκολο. Ζορίστηκα οικονομικά και ζορίζομαι ακόμη. Εγώ ήθελα παιδί, ο Μηνάς όχι και το σεβάστηκα».

Δείτε όσα είπε ο Κώστας Φαλελάκης στην κάμερα του «Πάμε Δανάη» για τον Μηνά Χατζησάββα:






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.