Θρίλερ στην ανατολική Μεσόγειο: Ρωσικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά μέσω τουρκικών NAVTEX

featured image

Δύο νέες ναυτικές οδηγίες ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Τουρκία για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για NAVTEX που αφορούν ασκήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες, με την ονομασία «ρωσικές ασκήσεις πυρός».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Η ανάρτηση του «Τσάκα» από το πρώτο Big Brother και οι αντιδράσεις (Video)

Η πρώτη άσκηση των Ρώσων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 – 22 Σεπτεμβρίου και αφορά ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στο ερευνητικό Oruc Reis, στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά του Καστελόριζου.

Η δεύτερη NAVTEX μεταξύ 17 – 25 Σεπτεμβρίου αφορά ρωσικές ασκήσεις στην θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Η ανακοίνωση από τον σταθμό της Αττάλειας:

Στις NAVTEX μάλιστα οι Τούρκοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή για να μην επηρεαστούν τα ερευνητικά τους σκάφη Barbaros και Orus Reis που πλέουν κοντά στις περιοχές των ρωσικών ασκήσεων.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω Twitter ο ανταποκριτής του MiddleEastEye, Ragip Soylu:


Το θέμα βεβαίως είναι πλέον για ποιον ήρθε ο… κόκκινος στρατός στην ανατολική Μεσόγειο και ποιου τα συμφέροντα θα εξυπηρετήσει. Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με την «ομόδοξη» Ρωσία είναι στον… πάγο εδώ και πολλά χρόνια, με τον «τσάρο» Πούτιν να συνεργάζεται στενά με το καθεστώς Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι η Τουρκία αγόρασε πρόσφατα το πανίσχυρο αντιαεροπορικό σύστημα S-400, ενώ Πούτιν και Ερντογάν εγκαινίασαν τον Απρίλιο του 2018 στην νότια Τουρκία, στο Άκουγιου, τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Οι κλανιές της Αφροδίτης Γεροκωνσταντή, έγιναν viral

Είναι προφανές πλέον πως η ανατολική Μεσόγειος παίρνει φωτιά. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή υπάρχει υπερσυγκέντρωση δυνάμεων και συγκεκριμένα οι στόλοι: Ελλάδας, Τουρκίας, Γαλλίας, ΗΠΑ, Ρωσίας. Στην Κύπρο επίσης υπάρχουν οι βρετανικές βάσεις, ενώ Ισραήλ και Αίγυπτος παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

Οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες θα είναι καταιγιστικές και κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα σε περίπτωση που κάποιος ανάψει το… φυτίλι. Η πυριτιδαποθήκη της Ανατολικής Μεσογείου είναι ικανή να πυρπολήσει όλο τον πλανήτη.[/expander_maker]




[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.