Παγκόσμιος συναγερμός! Το «lockdown» του ήλιου που προκαλεί ανησυχία για παγετό, σεισμούς και λιμούς

featured image

Οι αστρονόμοι χτυπούν… καμπανάκια για τον κίνδυνο επανάληψης ενός οδυνηρού φαινομένου που συνδέεται με τη μείωση της δραστηριότητας στην επιφάνεια του ήλιου και τις κοσμικές ακτίνες…

Ο ήλιος έχει περάσει σε μια περίοδο «lockdown» και οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκια, για τον κίνδυνο αυτή η αλλαγή να προκαλέσει παγωμένο καιρό, σεισμούς, ακόμα και λιμούς…

Το φαινόμενο solar minimum βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κάτι που σημαίνει ότι η δραστηριότητα στην επιφάνειά του έχει μειωθεί δραματικά.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται να εισέλθουμε στη βαθύτερη περίοδο της «ύφεσης» του ήλιου που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς οι ηλιακές κηλίδες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Επιπλέον κοσμικές ακτίνες

Ο αστρονόμος Δρ Tony Phillips είπε: «Το Solar Minimum είναι σε εξέλιξη και είναι βαθύ. Οι μετρήσεις στην επιφάνεια του ήλιου μας δείχνουν ότι είναι ένα από τα βαθύτερα φαινόμενα του τελευταίου αιώνα. Το μαγνητικό πεδίο του ήλιου έχει γίνει αδύναμο, επιτρέποντας να περάσουν επιπλέον κοσμικές ακτίνες στο ηλιακό σύστημα.


Οι υπερβολικές κοσμικές ακτίνες αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των αστροναυτών και των πολιτικών αεροπορικών ταξιδιών, επηρεάζουν την ηλεκτροχημεία της ανώτερης ατμόσφαιρας της Γης και μπορεί να βοηθήσουν στην ενεργοποίηση του κεραυνού».

Το φαινόμενο Dalton Minimum

Οι επιστήμονες της Nasa φοβούνται ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί το φαινόμενο του Dalton Minimum, το οποίο συνέβη μεταξύ 1790 και 1830 – οδηγώντας σε περιόδους βάναυσης επικράτησης πολικών θερμοκρασιών, απώλειας καλλιεργειών, λιμού και ισχυρών ηφαιστειακών εκρήξεων.

Οι θερμοκρασίες μειώθηκαν έως και 2 βαθμούς Κελσίου για 20 χρόνια, καταστρέφοντας την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων.

Στις 10 Απριλίου 1815, η δεύτερη μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη των τελευταίων 2.000 ετών συνέβη στο Όρος Ταμπόρα της Ινδονησίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 71.000 ανθρώπους.

Επίσης, οδήγησε στο λεγόμενο «Έτος Χωρίς Καλοκαίρι» το 1816 – το οποίο ονομάστηκε επίσης «1800 και κρύο μέχρι θανάτου», αφού καταγράφονταν χιονοπτώσεις ακόμα και τον Ιούλιο…

Μέχρι στιγμής φέτος ο ήλιος ήταν «κενός» χωρίς κηλίδες στο 76% της επιφάνειάς του, ένα ποσοστό ξεπέρασε μόνο μία φορά πριν στη Διαστημική Εποχή και συγκεκριμένα πέρυσι, όταν έφτασε το 77%.

Τι συμβαίνει στην επιφάνεια του ήλιου

Πηγή: The Sun

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/pagkosmios-synagermos-to-lockdown-toy-ilioy-poy-prokalei-anisychia-gia-pageto-seismoys-kai-limoys/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.