Super League: Πόσος κόσμος θα είναι στα ματς αν εγκριθεί το 20%

featured image

Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει και τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε αν θα υπάρχουν οπαδοί στα γήπεδα.

Από την Κυριακή 1η Μαρτίου, όταν διεξήχθη η 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League 1, πέρασε πολύς καιρός. Το ποδόσφαιρο, φυσικά, δεν ήταν η πρώτη σκέψη όλων σε αυτούς τους τρεις μήνες που πέρασαν, αλλά με την Ελλάδα να επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα, επιθυμία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου είναι αυτό να συμβεί και… στην μπάλα.

Ένα πρώτο βήμα, ασφαλώς, είναι η επιστροφή στη δράση από το προσεχές σαββατοκύριακο, με την έναρξη των πλέι οφ και των πλέι άουτ, αλλά οι ομάδες θέλουν να γίνει και ένα δεύτερο: Η επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες, έστω όχι μαζικά αλλά με ένα ποσοστό πληρότητας 20% σε κάθε γήπεδο.

Η πλήρης πρόταση του ΟΦΗ που άρεσε

Αυτή ήταν η πρόταση που κατέθεσε στο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας πριν λίγες μέρες ο ΟΦΗ, οι άνθρωποι του οποίου δούλευαν πάνω σε αυτό το πλάνο όλο το προηγούμενο διάστημα, θέλοντας να παρουσιάσουν κάτι ολοκληρωμένο. Και το παρουσίασαν, αφού στη μελέτη που κατέθεσαν συμπεριλαμβανόταν ακόμη και το πώς η Ticketmaster, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εισιτήρια, θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήση να κλείνει εισιτήριο για το ματς και ταυτόχρονα να αποκλείεται η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου στις διπλανές θέσεις.


Ήταν, γενικά, μια πρόταση που έπεισε και τις άλλες ομάδες, με αποτέλεσμα όλες να συμφωνήσουν ότι η Super League πρέπει να ζητήσει επισήμως από την κυβέρνηση την έγκριση του 20%. Το αίτημα όντως κατατέθηκε και τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε οριστικά αν θα υπάρχει ή όχι κόσμος στους αγώνες των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Οι προβληματισμοί της κυβέρνησης

Μπορεί να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία των ομάδων; Θεωρητικά ναι, αφού αναμένεται η οριστική απάντηση, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι και μεγάλες. Αντιθέτως… Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, άλλωστε, ήταν πάντα κατηγορηματικός στις τοποθετήσεις του το προηγούμενο διάστημα, για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν τουλάχιστον.

Δεν είναι κάτι που έχει αποφασίσει μόνος του, αλλά είναι σκέψη συνολικά της κυβέρνησης, η οποία δε θέλει να ρισκάρει το παραμικρό σε ό,τι αφορά την υγεία. Θεωρείται πολύ δύσκολο, επομένως, οι υγειονομικές Αρχές να ανάψουν το πράσινο φως και να πει ο υφυπουργός Αθλητισμού «ναι» για παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Το 20% της κάθε ομάδας

Αν υποθέσουμε, πάντως, ότι η απάντηση είναι θετική και οι ομάδες μπορούν να… γεμίσουν το 20% των γηπέδων τους, τότε τα εισιτήρια που θα μπορεί να βγάζει προς διάθεση το κάθε κλαμπ για τους εντός έδρας αγώνες του, θα είναι τόσα όσα βλέπετε παρακάτω.

Ολυμπιακός: 6.423
ΠΑΟΚ: 5.740
ΑΕΚ: 13.923
Παναθηναϊκός 13.923
Άρης: 4.560
ΑΕΛ 3.223
Παναιτωλικός: 1.046
Ατρόμητος: 2.010
Βόλος: 4.540
Αστέρας Τρίπολης: 1.485
Λαμία: 1.100
Ξάνθη: 1.484
ΟΦΗ: 1817
Πανιώνιος: 2.340

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


https://www.trelokouneli.gr/super-league-posos-kosmos-tha-einai-sta-mats-an-egkrithei-to-20/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.