Ζευγάρι αγόρασε σχολικό λεωφορείο και το μετέτρεψε σε ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι: Τα έξοδα που έχουν

featured image

Ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ αποφάσισε να ζήσει σε ένα λεωφορείο και να το μετατρέψει σε ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι.

Σε μια εποχή όπου η remote εργασία και ο νομαδικός τρόπος ζωής γίνονται όλο και πιο επιθυμητοί, ένα ζευγάρι τραβήξει την προσοχή για την απόφαση να μείνει σε ένα λεωφορείο. Ο Josh, 27 ετών, και η Emily Scherrer, 28 ετών, έχουν μετατρέψει ένα κάποτε συμβατικό σχολικό λεωφορείο σε ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι.

Αυτό το περιπετειώδες ζευγάρι δέθηκε με την αμοιβαία αγάπη του για τα ταξίδια από νωρίς στη σχέση του. Η στροφή σε έναν πλήρως νομαδικό τρόπο ζωής έγινε εφικτή όταν ο Josh εξασφάλισε μια remote εργασία προς το τέλος του 2020, θέτοντας τις βάσεις για το μοναδικό τους ταξίδι.

Ο Ιανουάριος του 2021 σηματοδότησε την έναρξη της περιπέτειάς τους με την αγορά ενός σχολικού λεωφορείου αξίας 7.000 δολαρίων από μια εταιρεία με έδρα το Φοίνιξ, γνωστή για την πώληση λεωφορείων ώριμων για μετατροπή. Επηρεασμένοι από τη γοητεία του Instagram και την αναζήτηση ενός χώρου που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την ανάγκη τους για γραφεία, έκριναν ότι ένα σχολικό λεωφορείο ήταν πιο κατάλληλο από ένα τροχόσπιτο προκειμένου να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.

Η μετατροπή του λεωφορείου σε ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι ήταν μια εργασία αγάπης και αφοσίωσης, που διήρκεσε πάνω από ενάμιση χρόνο. Το έργο αυτό αντιμετωπίστηκε παράλληλα με τις θέσεις εργασίας τους ως μηχανικοί πλήρους απασχόλησης, γεμίζοντας τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα με κατασκευές και δημιουργικότητα. «Δεν χρειαστήκαμε βοήθεια από κανέναν», μοιράστηκε ο Josh με το Business Insider.

Η επένδυσή τους ανήλθε σε περίπου 80.000 δολάρια, ένα ποσό που βρίσκεται στο ανώτερο άκρο αυτού που συνήθως ξοδεύουν οι λάτρεις των τροχόσπιτων, το οποίο κυμαίνεται από 20.000 έως 50.000 δολάρια.

Παρά το γεγονός ότι ζουν σε έναν συμπαγή χώρο, η εξοικονόμηση πόρων των Scherrers δεν ήταν τόσο σημαντική όσο αναμενόταν. Ωστόσο, το αντιστάθμισμα έρχεται με τη μορφή πλούσιων εμπειριών και την εξάλειψη των συμβατικών εξόδων ταξιδιού, όπως τα αεροπορικά εισιτήρια και οι διαμονές σε ξενοδοχεία. Το ταξίδι τους τους έχει οδηγήσει από τα παγωμένα τοπία της Αλάσκας στους ζωντανούς πολιτισμούς του Νέου Μεξικού, του Τέξας και του Κολοράντο, τροφοδοτούμενοι από το πάθος για εξερεύνηση και μια καινοτόμο ρύθμιση της διαβίωσης.

Οι κύριες δαπάνες τους περιλαμβάνουν την ασφάλεια του αυτοκινήτου τους, που ανέρχεται σε περίπου 1.850 δολάρια ετησίως, τα καύσιμα ντίζελ και μια δορυφορική σύνδεση στο διαδίκτυο, απαραίτητη για τα επαγγέλματά τους, που κοστίζει 150 δολάρια μηνιαίως. Η δεξαμενή καυσίμων του λεωφορείου απαιτεί γέμισμα 300 δολαρίων μία ή δύο φορές το μήνα, ένα απαραίτητο έξοδο για το συνεχές ταξίδι τους σε όλη τη χώρα.

Καθώς ατενίζουν το μέλλον, το ζευγάρι έχει επίσης επενδύσει σε ένα κομμάτι γης στο Άινταχο, οραματιζόμενο μια σταθερή βάση κατοικίας μόλις ολοκληρώσουν τα ταξίδια τους.

https://trelokouneli.gr/zevgari-agorase-scholiko-leoforeio-kai-to-metetrepse-se-ena-pliros-leitourgiko-spiti-ta-exoda-pou-echoun/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.