Ζαμπίδης, Τσαλίκης, Γκλέτσος, Ρώμας: Τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα που «σάρωσαν» στις εκλογές και αυτοί που δεν τα κατάφεραν

featured image


Τρανταχτά ονόματα της showbiz και του αθλητισμού σε αρκετούς δήμους και περιφέρειες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με ποσοστό 46,75% στο 99,75% της ενσωμάτωσης εκλέχτηκε περιφερειάρχης Αττικής, αποσπώντας 51 έδρες από τις συνολικά 85 κατά τις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ανάμεσα στους περιφερειακούς συμβούλους που φαίνεται, λοιπόν, να εκλέγονται, ξεχωρίζουν τα ονόματα της Έρρικας Πρεζεράκου, του Θανάση Βισκαδουράκη, της Βασιλικής Μιλλούση, του Σφακιανάκη Εμμανούλ, της Μαριάννας Τουμασάτου, του Κώστα Σόμμερ, της Μπέσσυ Αργυράκη, αλλά και του ιατρού Θάνου Ασκητή, του νικητή του Survivor, Σάκη Κατσούλη, όπως επίσης των πρώην αθλητών Μιχάλη Ζαμπίδη και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Τη μάχη των σταυρών κέρδισε και ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης ο οποίος κατάφερε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στον συνδυασμό του Ανδρέα Παχτουρίδη ο οποίος εξελέγη για έκτη φορά Δήμαρχος Περιστερίου.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και διάσημοι που δεν τα κατάφεραν. Ανάμεσα σε αυτούς, ο Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ο γνωστός ηθοποιός κατέλαβε την δεύτερη θέση, με τον αντίπαλο του Φάνη Σπανό να εκλέγεται με άνετο προβάδισμα από τον α’ γύρο με 48,44%.



Άλλο ένα όνομα που δεν τα κατάφερε είναι ο Χάρης Ρώμας στον δήμο Χαλανδρίου ο οποίος έμεινε εκτός β’ γύρου, καθώς ήταν τρίτος στη μάχη, συγκεντρώνοντας 15,16%.

Εκλέχτηκε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού

Επίσης, ο Άγγελος Χαριστέας επανεκλέχτηκε περιφερειακός σύμβουλος με 8.585 σταυρούς, ενώ θέση στο περιφερειακό συμβούλιο φαίνεται πως παίρνει και ο πατέρας του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, Αριστείδης Καμπανός, με 5.331 σταυρούς.

Αναλυτικά τα ποσοστά

Βόρειος Τομέας Αθηνών

  • Θάνος Ασκητής: 19.115 σταυροί (1η θέση στον Βόρειο Τομέα)
  • Έρρικα Πρεζεράκου: 12.250 σταυροί (3η θέση)
  • Κωνσταντίνος Μαρκουίζος (Ιαβέρης): 9.472 (6η θέση)

Κεντρικός Τομέας Αθηνών

  • Θανάσης Βισκαδουράκης: 10.186 σταυροί (2η θέση)
  • Βασίλης Καπερνάρος: 8.143 σταυροί (4η θέση)

Δυτική Αττική

  • Αθανάσιος (Σάκης) Κατσούλης: 6.200 σταυροί
  • Μανώλης Σφακιανάκης: 15.906 σταυροί (1η θέση)
  • Μιχάλης Ζαμπίδης: 12.666 σταυροί (2η θέση)
  • Βασιλική Μιλλούση: 11.604 σταυροί (3η θέση)
  • Μπέσσυ Αργυράκη: 9.509 σταυροί (4η θέση)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας επικράτησε από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Πρώτη σε σταυρούς βγήκε η Βούλα Πατουλίδου με 19.369 ενώ εκλέχτηκε η Βίκυ Χατζηβασιλείου (6.384) και ο Μπάνε Πρέλεβιτς (14.176).





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.