Προκλητικός στην απολογία του o «Dr Kontos» – «Αυτοί έρχονταν σε εμένα»

featured image

Τη δίκη του εκδοχή για όσα συνέβησαν έδωσε ο «Dr Kontos» κατά την απολογία του για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Δε νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι. Μπορώ να κοιτάω τον οποιοδήποτε που ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια στα μάτια διότι ξέρω ότι δεν έκανα κακό. Πίστεψε με όχι μόνο συμπάσχω μαζί τους αλλά τους δίνω και απόλυτο δίκιο», είπε μεταξύ άλλων ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης.

Με ιδιαίτερη ψυχρότητα ζήτησε να πει λίγα λόγια κατά την έναρξη της απολογίας του.

  • «Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και η μητέρα μου διακονούσε τον ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι είναι άνθρωπος της… προσφοράς που έλαβε τις γνώσεις του σε μοναστήρια από την ηλικία των 10 ετών.

Ακροατήριο: Τι λέει;

Πρόεδρος: Δε θα διακόπτει κανείς. Είναι η ώρα της απολογίας του.

Ο «μαϊμού» γιατρός ισχυρίστηκε ότι το γεγονός ότι παρουσιαζόταν ως διάσημος ογκολόγος από την Αμερική οφείλεται σε λάθος. «Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν, δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομά μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανέναν ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους.

Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας» είπε ο κατηγορούμενος και επιχείρησε -στη συνέχεια- να εξηγήσει το θέατρο που έπαιζε τόσα χρόνια, αποδίδοντας το σε ένα…λάθος:

«Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και περηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Ο ίδιος υποστήριξε πως πήγε στην Αμερική και ασχολήθηκε με την αεροπορία στον αμυντικό χώρο, συμμετέχοντας σε πολύ μεγάλους διαγωνισμούς όπως για το c4i για Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Στην πορεία μου αυτή και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας μπορούσα και ταξίδευα και έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για βότανα. Η βοτανοθεραπεία ανήκει στις παραϊατρικές πρακτικές. Ποτέ η βοτανοθεραπεία δεν ήταν για μένα επάγγελμα. Προσπαθούσα να είμαι πάντα δίπλα στον Θεό. Ποτέ δεν έχω πει σε κανένα που έπασχε από ανίατη ασθένεια ότι τα βότανα θα τον θεραπεύσουν. Η σύγχρονη ιατρική υπάρχει 50-60 χρόνια αλλά υπάρχει κόσμος που έχει απογοητευτεί από τη σύγχρονη ιατρική και δε θέλει να την ακολουθήσει. Όταν είχαν απογοητευτεί από συμβατική ιατρική, ερχόντουσαν σε εμένα και ζητάγανε εάν υπάρχει κάτι να τους βοηθήσει. Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν αλλά όχι να θεραπεύσουν μία ανίατη ασθένεια. Δεν το έχω κάνει ποτέ να πω ότι μπορούν να θεραπεύσουν. Η αμαρτία μου και το λάθος είναι ότι άφησα ένα ψέμα να προχωρήσει. Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλησα να κάνω κακό σε άνθρωπο. Πάντα κοίταζα να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου. Υπάρχουν άτομα που έχω βοηθήσει δωρεάν που πήγαινα στο νοσοκομείο και τους πλήρωνα τις εξετάσεις».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πως δεν είχε καμία πρόσθεση να σκοτώσει, αλλά και πως δε ζητούσε από τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους, ενώ σημείωσε πως η βοτοναθεραπεία είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ.


«Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την περηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο. Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους, να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω. Η φήμη μου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος, έχει φτάσει στην Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική προσπαθούσα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένα λίτρο ελιά, φασκόμηλο, ηλίανθο και μαϊντανό κοστίζει 4.500 το λίτρο. Εγώ έδινα σε όλους από 8 λίτρα και πάνω. Από ό, τι είδατε, δεν έπαιρνα από όλους χρήματα», είπε ο 50χρονος κατηγορούμενος.


Πρόεδρος: Ποια ήταν συμφωνία εξαρχής;

Κατηγορούμενος: Όσοι ερχόντουσαν σε μένα είχαν κάνει με συμβατική ιατρική ό,τι μπορούσαν και δεν είχε τίποτα να τους προσφέρει πλέον. Η βοτανοθεραπεία υπάρχει 7.000 χρόνια. Με τη βοήθεια του Θεού και το θαύμα του Θεού θα γίνετε καλά τους έλεγα. Δεν έλεγα ποτέ ότι το βότανο θα σε κάνει καλά. Δεν είπα σε κανέναν ποτέ να διακόψει τη θεραπεία που κάνει και θα σε κάνω εγώ καλά.

Πρόεδρος: Ποιο είναι το επάγγελμα σας;

Κατηγορούμενος: Πιλότος, επιχειρηματίας. Αναγκαστικά έλεγα ότι είμαι ιατρός αλλά ποτέ δεν έδωσα ιατρική συμβατική θεραπεία. Έλεγα ότι το μόνο που μπορώ να σας δώσω είναι βοτανοθεραπεία.

Πρόεδρος: Γιατί προσεγγίζετε ασθενείς βαρέως πάσχοντες; Ήταν όλοι με καρκίνο.

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν προσέγγισα κανένα. Εγώ δεν είχα ούτε επαγγελματική κάρτα να δώσω.

Πρόεδρος: Μέχρι e-mail δίνατε…

Κατηγορούμενος: Η κάρτα κατά το σύνηθες δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα. Είναι σαν διαφήμιση. Δεν το έκανα ποτέ. Εγώ βρισκόμουν μέσα στην κοινότητα της εκκλησίας. Πάντα βοήθαγα κόσμο. Πώς έρχονταν; Άκουγαν από εσάς ότι βοήθησα ενώ άλλοι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και έλεγαν «δεν πας στο Νίκο μήπως μπορέσει να βοηθήσει». Έρχονταν σε μένα όταν η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια. Όταν είχε κάνει τα πάντα, δεν είχε αποτέλεσμα και υπήρχαν υποτροπές. Όταν δεν είχε η συμβατική ιατρική να του προσφέρει κάτι άλλο. Ερχόταν μήπως βρει μία ελπίδα.

Πρόεδρος: Μας εσείς δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι…

Κατηγορούμενος: Το έκριναν οι άλλοι.

Πρόεδρος: Λέτε ότι κάνατε και διαγνώσεις…

Κατηγορούμενος: Αυτή τη στιγμή η βοτανολογία όπως έχει αναγνωριστεί από παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ευρωπαϊκή ένωση κλπ είναι μία επιστήμη. Διαβάζεις εξετάσεις και προσπαθείς να προσαρμόσεις βοτανοθεραπεία. Μέσα στα διαγνωστικά πλαίσια που επιβάλει, πρέπει και ο βοτανοτανοθεραπευτής να γίνει κοινωνός εξετάσεων. Εγώ για παράδειγμα έπαιρνα μία μαγνητική και διάβαζα το αποτέλεσμα.

Ποτέ δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή με τη συμβατική ιατρική και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο 9-10 πεθαίνουν. Έχω ζήσει θαύματα πολλά και το πιστεύω. Εγώ ποτέ δεν έλεγα «μη φοβού», έλεγα «μη φοβού, έχει ο Θεός». Ποτέ δεν έλεγα παρακαλώ, έλεγα «τον Θεό να ευχαριστείς».

Θεωρώντας ότι ο Θεός επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν σε εμένα για να γίνουν καλά αλλά για να βελτιωθούν.

Όταν κάποιος πέθαινε στεναχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος. Έστελνα στο Άγιο Όρος τα χρήματα που μου έδιναν σε κάποιες περιπτώσεις για να τους κάνουν σαρανταλείτουργο. Αυτό δεν δείχνει την ποιότητα ενός ανθρώπου αλλά πονάω. Γι’ αυτούς ξόδευα διόδια για τα ταξίδια, ποτέ δεν έχω πάρει χρήματα για διόδια, πονάω για τον συνάνθρωπό μου, αυτό είναι το ποιόν μου, το έκανα για την ψυχή μου…

Πρόεδρος: Είναι μεγάλο κεφάλαιο η πίστη αρκεί να μην αποτελεί κεφάλαιο εκμετάλλευσης. Γιατί δεν αφήνατε στον Θεό τα πράγματα και παρεμβαίνατε;

Κατηγορούμενος: Κύρια πρόεδρε αυτοί ήρθαν και με βρήκαν. Δεν βρήκα εγώ κανέναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.