Κρανίου τόπος η Ιτέα – Η φωτιά έκανε στάχτη 3000 στρέμματα με αιωνόβιες ελιές

featured image

Οι αναφορές από εχτές για τις καταστροφές από τη φωτιά στον ελαιώνα στην Ιτέα είναι πολλές, με άλλους να μιλούν για μεγάλη καταστροφή και άλλους όχι.

Ωστόσο, η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως ο Ελαιώνας είναι 55.000 στρέμματα. Από αυτά καταστράφηκαν 3.000 στρέμματα. Επίσης καταστράφηκαν 9.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.


Ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκάλης μιλώντας νωρίτερα στο newsit είπε πως «ο παραδοσιακός ελαιώνας έχει διπλή σημασία για την περιοχή. Είναι η μονο-καλλιέργεια, η ελιά, άρα θα πλήξει τους καλλιεργητές. Πολύ σημαντικό γιατί είναι στις ίδιες περιοχές που είχαν ξανακαεί το 2013. Εγώ την έζησα από κοντά γιατί τότε ήμουν αντιδήμαρχος και τα σημάδια έχουν μείνει ανεξίτηλα. Από την άλλη πλευρά ο ελαιώνας έχει και πολιτιστικό ιστορικό χαρακτήρα , είναι και η ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, το περίφημο δελφικό τοπίο. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ούτε καταστροφές σε κτίρια βιομηχανιών. Το καλοκαίρι βέβαια είναι μπροστά μας».Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.