Κρύβει και άλλα η οικογένεια Μίχου;

featured image

Η Χάνα Άρεντ, κατά την διάρκεια της δίκης του εγκληματία πολέμου Άντολφ Άιχμαν, είχε εντυπωσιαστεί που αντί να αντικρίσει το “τέρας” που περίμενε, αντίκρισε ένα φοβισμένο ανθρωπάκι «που μάλιστα σκούπιζε την μύτη του», όπως χαρακτηριστικά είχε γράψει. Το “τέρας” μπορεί να έχει το πρόσωπο ενός “καθώς πρέπει οικογενειάρχη”, ενός “θεοσεβούμενου” και πρόσχαρου-κοινωνικού ανθρώπου… Όπως ακριβώς ήταν ο Ηλίας Μίχος, ο κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία ενός 12χρονου κοριτσιού.

Κάθε μέρα οι λεπτομέρειες της φρικτής υπόθεσης σοκάρουν: 213, ναι 213 “άνθρωποι” είχαν επικοινωνήσει με τον Ηλία Μίχο (που πλέον η αστυνομία έδωσε επισήμως τα στοιχεία και την φωτογραφία του, όπως και του 43χρονου συλληφθέντα Γιάννη Σοφιανίδη) για να βιάσουν (και όχι για να “συνευρεθούν”, όπως ακούμε και βλέπουμε να γράφεται) με το κορίτσι.

Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του κατηγορούμενου παιδοβιαστή του Κολωνού, η “αξιοσέβαστη” δημοτική σύμβουλος και καθηγήτρια Ελισάβετ Λέκκα, το πρώτο που σκέφτηκε όταν άκουσε από την μητέρα της 12χρονης τις φρικτές πράξεις του συζύγου της, ήταν να δώσει ένα ποσό για να “ξεχαστεί” το ζήτημα. Πάνω από όλα, το “καλό όνομα” της οικογένειας! Βέβαια, έχουμε υπόψιν άλλες περιπτώσεις βίαιης συμπεριφοράς μέλους της οικογένειας Μίχου (και όχι από τον κατηγορούμενο) αλλά δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω: Αν θέλει ας μιλήσει το θύμα.

Σίγουρα η κυρία Λέκκα είχε ως πρώτη έννοια την καριέρα του γιου της, ο οποίος κατάφερε και έγινε δημοσιογράφος, σε ιστορική μάλιστα εφημερίδα, κάτι που όμως ουδόλως απασχολεί την κοινωνία, την Δικαιοσύνη και φυσικά την οικογένεια του κοριτσιού. Είναι πραγματικά προς τιμήν της μητέρας της 12χρονης (η οποία αντιμετωπίζει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα) που της πέταξε “στα μούτρα” τα 10000 ευρώ που (κατά το ρεπορτάζ) επεδίωξε να της δώσει η “αξιότιμη” κ. Λέκκα. Προ λίγου, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, έπραξε το αυτονόητο: Την απέπεμψε από την παράταξη του.

Το προσωπείο του οικογενειάρχη

«Τον θυμάμαι πάντα μαζί με την γυναίκα του και το παιδί του», δήλωσε ο ηθοποιός και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χάρης Ρώμας, που είχε φωτογραφηθεί με τον κατηγορούμενο. Όσοι γνώριζαν τον Ηλία Μίχο, σίγουρα θυμούνται ότι πάντα είχε μαζί την οικογένεια του στις κοινωνικές εκδηλώσεις και στις κομματικές συνάξεις που οργάνωνε, με τον ίδιο να δηλώνει “πιστός στρατιώτης” της Νέας Δημοκρατίας.



  Καμπανάκι κινδύνου για τα τζάκια από την Αντικαρκινική Εταιρεία

Ηθοποιοί και πολιτικοί μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον κατηγορούμενο, με εξαίρεση όσους ενοχλούνταν από την εμμονή του να φωτογραφίζεται, όπως ο εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ, που χαρακτήρισε την εμμονή του για προβολή «περίεργη». Κακά τα ψέματα, ποιος πολιτευτής δεν θα κολακεύονταν φωτογραφιζόμενος με μία “καθώς πρέπει” οικογένεια;

Όλοι, ηθοποιοί και πολιτικοί είχαν έναν καλό λόγο να πουν για τον “μεροκαματιάρη” Ηλία Μίχο, που έδινε τρόφιμα στο Σπίτι του Ηθοποιού και την Εκκλησία, που είχε ως χόμπι του να μαζεύει αντίκες, οραματιζόμενος να φτιάξει μάλιστα και ένα σχετικό μουσείο. Ασχέτως αν η οικονομική άνεση του («στα πούπουλα μεγάλωσε» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του κατηγορούμενου) δίνει και (μάλλον δικαίως) τροφή σε σχόλια του τύπου “πως είναι δυνατόν τέτοια οικονομική άνεση από ένα μινιμάρκετ”;

Γιατί, η όλη η δράση του κατηγορουμένου, η χρήση “σκοτεινών” διαδικτυακών εφαρμογών προς άγρα πελατών και η πώληση γυμνών βίντεο του κοριτσιού σε παράνομες ιστοσελίδες, δεν παραπέμπει σε “ερασιτέχνη”, αλλά σε “επαγγελματία” παιδεραστή-μαστροπό. Ακόμα και η επιλογή του θύματος δεν μοιάζει καθόλου τυχαία: Ένα ανήλικο κορίτσι, από μία υποβαθμισμένη οικογένεια με πατέρα τοξικομανή, που θα μπορούσε εύκολα να υποκύψει στους εκβιασμούς και τις απειλές του. Ότι ακριβώς έγραφε το φρικτό “εγχειρίδιο του παιδεραστή”, του διαβόητου Ρίτσαρντ Χακλ που είχε κακοποιήσει πάνω από 200 παιδιά στην Μαλαισία.

Ο Χακλ, που δολοφονήθηκε στις φυλακές από συγκρατούμενο του, στο αποκρουστικό του εγχειρίδιο υποστήριζε πως οι παιδεραστές πρέπει να κακοποιούν παιδιά φτωχών-απόκληρων οικογενειών, γιατί η σιωπή των θυμάτων είναι πιο εύκολο να εξασφαλιστεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού ρεπορτάζ, αλλά και με δηλώσεις αξιωματικών της Δίωξης, τα όσα θα ακολουθήσουν θα προκαλέσουν περαιτέρω σοκ. Ο δε κατηγορούμενος, με εξαίρεση κάποιες δηλώσεις του ότι “τον παγίδευσε η οικογένεια της 12χρονης” προς τους αστυνομικούς, δεν έχει ακόμα πει κάτι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Είναι χαρακτηριστικό πως κανένας δικηγόρος δεν έχει δεχτεί να τον αναλάβει. Βλέπετε, οι γνωριμίες και τα “κονέ” του “αξιότιμου” Ηλία Μίχου, τελικώς δεν τον βοήθησαν…






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.