Κίνδυνος να ακυρωθεί η βάπτιση του γιου της Φωτεινή Αθερίδου που έγινε σε πισίνα

featured image

Τον κίνδυνο να ακυρωθεί η βάπτιση του γιου της αντιμετωπίζει η κόρη του Θοδωρή ΑθερίδηΦωτεινή. Η ίδια και ο Κωνσταντίνος Μαγκλάρας παντρεύτηκαν με με πολιτικό γάμο στον Πύργο Μελισσουργού, στις 6 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, βάπτισαν το αγοράκι τους, με το μυστήριο ωστόσο, να τελείται σε πισίνα. Η ίδια μάλιστα είχε πει ότι αποφάσισε να τον βαπτίσει έτσι για να μην τρομάξει και να μην πανικοβληθεί το παιδί.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο πατέρας Τιμόθεος ο οποίος τέλεσε το μυστήριο, είχε καθαιρεθεί απο το Συνοδικό Δικαστήριο και έτσι το ζευγάρι – όπως και άλλα που βάπτισαν τα παιδιά τους με τον συγκεκριμένο ιερέα- βρίσκεται αντιμέτωπο με ακύρωση του μυστηρίου.



Σε επιστολή του, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες του κτήματος, σημείωνε ότι κακώς φιλοξένησαν τον συγκεκριμένο ιερέα, ο οποίος τέλεσε το μυστήριο με αυτόν τον τρόπο. 

Από πλευράς του ο πατέρς Τιμόθεος, δήλωσε: «Την οικογένεια τη γνωρίζω χρόνια. Ο παππούς, ο Θοδωρής Αθερίδης, είναι πάρα πολύ πιστός άνθρωπος και μάλιστα είχε και σοβαρή πνευματική μορφή. Παρόλα αυτά με πλησίασαν και με ρώτησαν αν μπορούν να κάνουν τη βάφτιση, γιατί το εγγονάκι του είναι μεγάλο. Το σκέφτηκα, πήρα την ευλογία από τον γέροντά μου και προέβην σε αυτή την πράξη» είπε στην εκπομπή Tlive.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.