Μύκονος: Οικιακές βοηθοί εμφάνισαν παραισθήσεις, έχοντας φάει «πειραγμένες» σοκολάτες παρατημένες από πελάτες!

featured image

Ήθελαν απλώς να γλυκαθούν, αλλά τους βγήκε.. ξινό

Να γλυκαθούν ήθελαν, απλώς, οικιακές βοηθοί στη Μύκονο, αλλά κατέληξαν στο νοσοκομείο με παραισθήσεις, καθώς οι σοκολάτες που βρήκαν παρατημένες σε διάφορες επαύλεις, μετά την αναχώρηση των πελατών, περιείχαν… ναρκωτικές ουσίες!

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, τις τελευταίες ημέρες στο κοσμικό νησί των Κυκλάδων έχουν καταγραφεί τουλάχιστον πέντε τέτοιες περιπτώσεις, με θύματα ηλικιωμένες γυναίκες που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί σε ενοικιαζόμενες βίλες, οι οποίες και κατέληξαν νοσηλευόμενες σε ιδιωτικές κλινικές και στο Κέντρο Υγείας του νησιού, έχοντας δοκιμάσει σοκολάτες και άλλα γλυκά που άφησαν πίσω τους οι πελάτες φεύγοντας.

Τα γλυκίσματα, τα οποία εντόπισαν παρατημένα στο ψυγείο ή σε διάφορα άλλα σημεία των επαύλεων, περιείχαν παραισθησιογόνες ουσίες και πιο συγκεκριμένα ψιλοκυβίνη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι άτυχες γυναίκες να εμφανίσουν παραισθήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψιλοκυβίνη είναι ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe και έχει δράση παρόμοια με αυτή του LSD, αλλά ελαφρότερης μορφής και συνήθως περιέχεται σε αναλογία μικρότερη του 0,5%.Επιδράσεις και συνέπειες της ψιλοκυβίνης

Οι επιδράσεις της χρήσης της είναι δύσκολο να προβλεφθούν, μιας και αυτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποσότητα που λαμβάνεται, την προσωπικότητα του χρήστη, την εμπειρία του, τη διάθεσή του την ώρα της χρήσης, τις προσδοκίες του, καθώς και από το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται η χρήση. Συνήθως, όμως, δεν είναι τόσο έντονες, όσο αυτές του LSD. Η επίδραση ξεκινά 20 λεπτά μετά την κατάποση και διαρκεί για 6 ώρες περίπου.

Κάποιες από τις άμεσες σωματικές συνέπειες είναι η διαστολή της κόρης των ματιών, απώλεια της αίσθησης της γλώσσας, των χειλιών ή του στόματος, αταξία, ναυτία, εμετός, ζάλη, ίλιγγος, ξηροστομία, ρίγη, μυϊκή αδυναμία. Όσον αφορά δε στις άμεσες ψυχολογικές συνέπειες, αυτές είναι: Παραισθήσεις, συνήθως οπτικές και ακουστικές, αλλοιωμένη αντίληψη του χρόνου και του χώρου, ανικανότητα διαχωρισμού της φαντασίας από την πραγματικότητα, πανικός, ψυχωσικές αντιδράσεις, ειδικά σε περιπτώσεις λήψης μεγάλης δόσης.

newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.