Υπόσχεται να «κάψει» κόσμο ο 53χρονος: Τι λέει για τα «υψηλά ιστάμενα πρόσωπα», η «παγίδα» που του έστησαν

featured image

Απειλές εξαπολύει ο 53χρονος παιδοβιαστής από τα Σεπόλια αφήνοντας να εννοηθεί πως εμπλέκονται στην υπόθεση και άτομα με θέσεις κύρους.

Στον έβδομο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης κρατείται ο Ηλίας Μίχος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια παιδί έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο κατηγορούμενος – ο οποίος, μέχρι και τώρα αρνείται όλα όσα του καταλογίζονται – βρίσκεται μόνος του σε κελί στα κρατητήρια της γυναικείας πτέρυγας, με τους αστυνομικούς να έχουν λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση υπό τον φόβο αντιδράσεων από άλλους συγκρατούμενους του 53χρονου εξαιτίας της φύσης του αδικήματός του. Σήμερα ο Μίχος θα οδηγηθεί στον ανακριτή και εκεί θα αποκαλύψει «πρόσωπα και πράγματα» που θα φέρουν ανατροπή στην υπόθεση.

«Ιψηλά ιστάμενα πρόσωπα θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση»

Ο Μίχος το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από απανωτά «όχι» που εισέπραξε από δικηγόρους, ήρθε σε συμφωνία με τους Βασίλη Νουλέζα και Βασίλη Χρονόπουλο, οι οποίοι από κοινού ανέλαβαν τη νομική του εκπροσώπηση. Ο κ. Νουλέζας, μάλιστα, μιλώντας στο Reader, τόνισε ότι κατά την απολογία του ο 53χρονος θα προχωρήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας και όχι σε… απειλές!

«Μιλήσαμε αργά το βράδυ με τον κατηγορούμενο, ο οποίος εξ’ αρχής μου δήλωσε αθώος. Το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι ότι έχει πέσει θύμα μιας καλά ενορχηστρωμένης παγίδας από ψηλά ιστάμενα πρόσωπα που για προσωπικούς λόγους θέλησαν να τον εξοντώσουν. Κατά λέξη μου είπε ότι αυτά τα πρόσωπα που μεταξύ τους βρίσκονται μεγάλα ονόματα, θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση! Ο ίδιος δε δέχεται τις κατηγορίες και τονίζει ότι είναι ένας πατέρας που ποτέ του δεν έχει δώσει δικαίωμα σε κανέναν με την άψογη κοινωνική παρουσία του» είπε ο κ. Νουλέζας στο Reader και πρόσθεσε:

«Ο κατηγορούμενος έχει μια σημαντική κομματική δραστηριότητα εντός της Νέας Δημοκρατίας. Κάποιοι, είτε λόγω αντιζηλίας είτε λόγω έχθρας, του έστησαν παγίδα για να τον εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά. Όμως, περισσότερα γύρω από τις αποκαλύψεις των προσώπων αυτών θα γίνουν γνωστά αύριο το πρωί, όπου θα ειπωθούν πολύ σοβαρά πράγματα».

Η αινιγματική δήλωση Θεοδωρικάκου

Μέχρι στιγμής, αυτό που γνωρίζουμε, από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πως στην υπόθεση εμπλέκονται μόνο άνδρες. Μια αινιγματική δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο, μπορεί να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε χθες πως θα πρέπει να σταθούμε στη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου, υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αναφέρει σε τρεις δηλώσεις του – εκ των οποίων οι δύο έγιναν στο MEGA – ότι «θα μάθουμε ποια είναι η αλήθεια», επαναλαμβάνοντας τη φράση «για όποιους και όποιες» – φράση που βάζει στο κάδρο των υπόπτων και γυναίκες.

«Είμαι γονιός, είμαι πατέρας δυο παιδιών και το πρώτο πράγμα που νιώθω είναι αποτροπιασμός και αγανάκτηση για αυτό το ανθρωπόμορφο τέρας. Είναι ένα έγκλημα το οποίο δεν περνάει από ανθρώπινο μυαλό και το οποίο σφραγίζει με τον πιο τραγικό τρόπο τη ζωή ενός 12χρονου παιδιού. Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει κάνει τη δουλειά της με άψογο τρόπο και πως η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος. Θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Όποιοι και όποιες εμπλέκονται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο σε αυτήν την υπόθεση θα αποδοθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία γι’ αυτό. Άπλετο φως και η Δικαιοσύνη στο τέλος θα μιλήσει» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο 53χρονος φρόντιζε να καλύπτει τα ίχνη του

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, είχε δημιουργήσει ένα προστατευτικό πλέγμα γύρω από τη δράση του προκειμένου να μην αντιληφθεί κάτι ύποπτο ο οποιοσδήποτε από τη γειτονιά της 12χρονης. Ο Μίχος φαίνεται πως φοβόταν να μην συλληφθεί και έτσι έκλεινε μέσω διαδικτύου τα ραντεβού, καθόριζε ο ίδιος το σημείο που οι παιδοβιαστές θα παραλάμβαναν με το αυτοκίνητό τους και στη συνέχεια τους έδινε ραντεβού σε άλλο σημείο προκειμένου να την παραλάβει εκείνος. Εννοείται, βέβαια, πως κανένα από τα ραντεβού δεν δινόταν στην περιοχή των Σεπολίων. Οι αστυνομικοί λένε πως ο ίδιος ο Μίχος πήγαινε την μικρή στα ραντεβού με τους παιδοβιαστές και έλεγχε ακόμα και τα σημεία που θα γινόταν ο βιασμός της 12χρονης.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με την κατάθεση της 12χρονης στην Ελληνική Αστυνομία, η ίδια δεν είχε πάρει ποτέ χρήματα από τους άντρες, αλλά είχε δει να πληρώνουν τον 53χρονο κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο.



Τα μηνύματα στο κινητό της 12χρονης

«Μαζί με την αδελφή μου πήραμε το κινητό και ανακαλύψαμε αυτό το απίστευτο πράγμα, με το κάθαρμα. Η αδελφή μου το είδε, στην Λευκάδα βασικά. Είδε να την παίρνει αυτός και να ζητάει να πάει στο μαγαζί. Και ‘που είσαι;’ και ‘μωρό μου’, και ‘τι κάνεις;’. Και μας σηκώθηκαν οι τρίχες», λέει ο θείος της 12χρονης ενώ μίλησε και για τα ύποπτα σημάδια που είχε διακρίνει στη συμπεριφορά της ανιψιάς του.

«Είχε χαθεί δύο ώρες μια φορά, μετά κατά λάθος άκουσα να της μιλάει ένας Πακιστανός και να λέει ‘δως μου 50 ευρώ, πάρε 60’. Της λέω ‘τι γίνεται;’. Και λέει ‘κάνεις λάθος θείε, έδινα ένα κινητό’. Δεν κατάλαβα τίποτα, δεν είχα δει εγώ άνδρες μεγάλους. Αυτός κάπου αλλού τα κανόνιζε τα ραντεβού του», τονίζει.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως στο κινητό του θύματος υπήρχαν μηνύματα από 240 άτομα και ο 53χρονος παρουσίαζε τη μικρή ως 16χρονη και ορφανή. Όπως λέει, “αυτός την παρέσυρε αλλιώς, βρήκε με τα οικονομικά”.

Σφακιανάκης: Ο δράστης έχει υποπέσει σε ολέθρια σφάλματα

Φαίνεται, πάντως, πόσο όσο καλό και οργανωμένο και αν ήταν το σχέδιο του Μίχου, ο ίδιος είχε κάνει πολλά και… ολέθρια λάθη! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος χρησιμοποιούσε πέρα από τις διαδικτυακές εφαρμογές και πακιστανικά κινητά για να πραγματοποιεί τις παράνομες συνομιλίες του και να μπορεί να μην αφήνει τα ίχνη του. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, ξεκαθάρισε πως, πλέον, οι Αρχές διαθέτουν όλα τα μέσα για να αποκωδικοποιήσουν τις συνομιλίες του. «Ένας καλός ερευνητής δε θα παρακαλέσει ποτέ κανέναν να μιλήσει. Πάντα μιλούν οι συσκευές, τα ηλεκτρονικά ίχνη και οι διαδρομές ενός εγκλήματος. Ο δράστης έχει υποπέσει σε ολέθρια λάθη, τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

Μιλάει από εφαρμογές στο κινητό, που μπορεί να εμφανίζονται ως ανώνυμες, αλλά έχουν όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο. Στο κινητό του υπάρχουν τα στοιχεία αυτών που συνομιλεί. Υπάρχει μεγάλη δεξαμενή με εφαρμογές και πρόσωπα ταυτοποιημένα που φαίνεται καθαρά ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούσε. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά ίχνη από τις σελίδες που έμπαινε» είπε ο κ. Σφακιανάκης στο Live News και πρόσθεσε πως με τα λογισμικά που διαθέτει πλέον η ΕΛ.ΑΣ μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη όσων χρησιμοποιούσαν ακόμη και «πακιστανικά» κινητά προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον 53χρονο: «Όλα εντοπίζονται, ακόμη και τα λεγόμενα ‘πακιστανικά’ κινητά. Όχι σε ποιον ανήκουν, εντοπίζονται πού ακριβώς είναι και πού έχουν κάνει ενεργοποιήσεις. Υπάρχει λογισμικό που εντοπίζει τα πάντα».

Απάντηση της ΕΛΑΣ για την «ολιγωρία» στις έρευνες

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, η υπόθεση έγινε γνωστή στις Αρχές όταν, η μητέρα της 12χρονης πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού και έδειξε δύο στιγμιότυπα οθόνης (screenshot), τα οποία προέρχονται από το κινητό της 12χρονης και τα είχε στείλει η θεία της, που διέμενε στην Λευκάδα και φιλοξενούσε το διάστημα του καλοκαιριού το μικρό παιδί. Η θεία της 12χρονης βρήκε το κινητό της και τράβηξε τα εν λόγω στιγμιότυπα οθόνης. Στα στιγμιότυπα αυτά, φαίνεται ο 53χρονος να προχωρά σε σεξουαλικές προτροπές προς την 12χρονη, ενώ υπάρχει και ένα βίντεο που δείχνει σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού. Ακολούθησαν 40 ημέρες έρευνας της Αστυνομίας. Σε αυτό το διάστημα έγιναν από την πλευρά τού 53χρονου προσπάθειες συγκάλυψης.

Χθες, υπήρξαν υπόνοιες πως υπήρξε ολιγωρία στις έρευνες από την πλευρά της αστυνομίας. Οι υπόνοιες αυτές αρχικά ακούστηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στη συνέχεια έγινε αναπαραγωγή τους από κάποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους. Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους. Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων. Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.