Δικαιώθηκε η Ορφανίδου για το ροζ βίντεο – Ένοχοι ο πρώην της και μια 26χρονη…

featured image

Δύο άτομα καταδικάστηκαν με φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για την υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn) με πρωταγωνίστρια την πρώην παίκτρια του Big Brother, Χριστίνα Ορφανίδου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε το πρωί της Δευτέρας πως ο πρώην σύντροφος του θύματος είναι ένοχος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η δεύτερη κατηγορούμενη, πρώην του μετέπειτα συντρόφου του θύματος, είναι ενοχή για την ίδια πράξη και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στον 31χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και στην 27χρονη ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Και οι δύο ποινές είναι μετατρέψιμες προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ και στους δύο επιβλήθηκε η χρηματική ποινή των 10.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η έφεσή τους έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν το 2018 με τον πρώτο κατηγορούμενο που διατηρούσε ερωτική σχέση με την Χριστίνα Ορφανίδου, να μη μπορεί να δεχθεί τον χωρισμό τους και ότι η νεαρή κοπέλα συνέχισε τη ζωή της συνάπτοντας δεσμό, όπως πίστευε, με έναν άλλον άνδρα. Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την πρώην σύντροφό του άλλου προσώπου και συγκατηγορούμενή του και τις έστειλε υλικό από προσωπικές τους στιγμές.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος παραδέχθηκε ότι έστειλε τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τις προσωπικές του στιγμές στην 27χρονη και εκείνη με τη σειρά της τα δημοσίευσε, μεταξύ άλλων, σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου διατηρούσε λογαριασμό με 30.000 ακολούθους, με συνέπεια να την εκθέσει ανεπανόρθωτα. Παρόλο που η ίδια υποστήριξε πως είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θύματος, στο υλικό το οποίο δημοσιεύθηκε φαίνονταν ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά τατουάζ στο σώμα της και στοιχεία που αποκάλυπταν ξεκάθαρα την ταυτότητά της.



Η Χριστίνα Ορφανίδου διατηρούσε δεσμό για τρία χρόνια με τον πρώτο κατηγορούμενο και πίστευε ότι αυτή η σχέση θα κατέληγε σε γάμο. Το υλικό από προσωπικές τους στιγμές που διέρρευσε στο διαδίκτυο καταγράφηκε με τη συναίνεσή της αλλά ποτέ δεν έδωσε την άδειά της για να φτάσει σε τρίτα άτομα. Μάλιστα, όπως είπε η ίδια, μόλις η σχέση τους τελείωσε και χώρισαν με δική της απόφαση, του ζήτησε να διαγράψει τα αρχεία, κάτι που ποτέ όμως δεν έγινε.

Όπως ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας, ο κατηγορούμενος γνώριζε όταν έστελνε το συγκεκριμένο υλικό στην συγκατηγορούμενή του, πως εκείνη θα το κοινοποιούσε στο διαδίκτυο για να τους εκδικηθεί και να την βλάψει. Πρόκειται για δύο βίντεο και τέσσερις φωτογραφίες προσωπικού περιεχομένου. Η κατηγορούμενη φέρεται πως έστειλε τα βίντεο και τις φωτογραφίες μέσω Viber στον πρώην σύντροφό της και τα ανέβασε στο Instagram, γράφοντας εξευτελιστικούς και υβριστικούς σχολιασμούς στη λεζάντα.

Η 27χρονη φρόντισε να κρύψει τα μάτια από το πρόσωπο του θύματος, αλλά συνέχισε να είναι αναγνωρίσιμη σε τρίτους. Όπως ανέφεραν άνθρωποι που είδαν το βίντεο, μπόρεσαν εύκολα να αναγνωρίσουν το πρόσωπό της. Το συγκεκριμένο υλικό δεν άργησε να αναρτηθεί και σε ιστοσελίδες πορνογραφικου περιεχομένου και για τον λόγο αυτό η Χριστίνα Ορφανιδου κατέθεσε νέα μηνυτήρια αναφορά τον Ιούλιο.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.