Γκίκας Μαγιορκίνης: «Εγώ δεν θα κάνω την 4η δόση»

featured image

«Δεν υπάρχει λόγος για πισωγύρισμα στη χρήση μάσκας», υποστήριξε ο καθηγητής

Το επιβαρυμένο ιστορικό υγείας είναι και ο μοναδικός, ουσιαστικά, λόγος για να προχωρήσει κάποιο άτομο ηλικίας 30 έως 59 ετών στο εμβολιασμό του με την 4η (2η αναμνηστική) δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν σκοπεύει να την κάνει.

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την πορεία της πανδημίας και δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ», δήλωσε στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Υγιεινής & Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, εκφράζοντας, παράλληλα, την άποψη ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε αποκλιμάκωση. Μιλώντας για το θέμα της αναγκαιότητας της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση». Και, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να το κάνουν, ενώ, όσον αφορά στον γενικό πληθυσμό «δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση».



Γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα εμβολιάζονται με την 4η δόση

Με δεδομένο ότι ο γενικός πληθυσμός παρακολουθεί με σκεπτικισμό τις διαφορετικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων για την αναγκαιότητα η μη της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου, ο καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας αποκάλυψε ότι γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση. Απαντώντας, εξάλλου, στο εάν ο ίδιος θα κάνει την τέταρτη δόση, δήλωσε ότι, εφόσον δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν θα το κάνει, και πως θα αλλάξει άποψη, σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή Ειδικών.

Αναφερόμενος, τέλος, στη χρήση μάσκας, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για «πισωγύρισμα», συνιστώντας στο κόσμο να την χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.