Το πρώτο «ελεύθερο» επισκεπτήριο της Ρούλας – Σοκαρισμένοι ο γιατροί από την αντίδρασή της

featured image

Η 33χρονη συνάντησε για πρώτη φορά χωρίς προστατευτικό τζάμι την μητέρα, την αδελφή και τον πατριό της, τη στιγμή που μπαίνει σε κομβικό σημείο η έρευνα για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών.

Η μητέρα, ο πατριός και η αδελφή της Πισπιρίγκου έφτασαν στις φυλακές Κορυδαλλού, για το πρώτο επισκεπτήριο μετά το Πάσχα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είδε για πρώτη φορά τους συγγενείς της χωρίς το διαχωριστικό τζάμι για τον κορωνοϊό. Κάθισε στο τραπέζι αντικρυστά με την αδελφή, τη μητέρα και τον πατριό της.

Όρθιος, πίσω από την 33χρονη στεκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης σωφρονιστικός υπάλληλος. Το πρωτόκολλο απαγορεύει τη σωματική επαφή, οι τρεις γυναίκες αντάλλαξαν πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης και αποχώρησαν.

«Απαθής και αδιάφορη» Υπό άκρα μυστικότητα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλης Λαμπρόπουλος ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για το θάνατο της Μαλένας των πέντε γιατρών και νοσηλευτών του Ογκολογικού νοσοκομείου «Ελπίδα» αλλά και της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ένας 42χρονος εντατικολόγος σοκαρισμένος κατέθεσε στις Αρχές ότι η Πισπιρίγκου αντέδρασε σχεδόν με αδιαφορία όταν της ανακοίνωσε ότι το παιδί της απεβίωσε.

«Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν είναι και ο 42χρονος εντατικολόγος που προσπάθησε να κάνει την ανάνηψη στη Μαλένα το 2019 και ο ίδιος άνθρωπος που προσπάθησε να κάνει την ανάνηψη το 2022 στη Τζωρτζίνα. Είχε καταθέσει ότι η μητέρα είχε απαθή στάση και ότι ρωτούσε για το βηματοδότη, ενώ το παιδί είχε αποβιώσει» τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.


Σύμφωνα με τους γιατρούς, η Μαλένα δεν χάθηκε σε καμιά περίπτωση από ηπατική ανεπάρκεια. «Δεν παρουσίασε συμπτώματα ίκτερου, δεν είχε αναπνευστικά προβλήματα. Το παιδί ηταν μελανιασμένο, άρχιζε να παρουσιάζει πτωτικές υποστάσεις, δηλαδή μώλωπες, να μην υπάρχει λειτουργία των πνευμόνων ώστε να βοηθηθεί αναπνευστικά» συμπλήρωσε ο έμπειρος δημοσιογράφος.


«Οι μαρτυρίες των γιατρών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και πιθανόν να καλύψουν ότι τεχνική απώλεια ή αστοχία ειδικά για τη Μαλένα για παράδειγμα» τόνισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Υποψιάστηκε εγκληματική ενέργεια Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ενημέρωσε με επιστολή της την Εισαγγελία Πατρών αλλά και την 18η ανακρίτρια Αθηνών ότι πιθανόν ο θάνατος των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

«…Εξέθεσα τους προβληματισμούς μου για την αναγκαιότητα συνδυαστικής έρευνας-διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης και για τους τρεις θανάτους των παιδιών της οικογένειας καθόσον τα επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα και κάποιες ιδιαίτερες συμπτώσεις συνηγορούσαν υπέρ της εκδοχής ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί πλέον, σε καμία περίπτωση, η εγκληματική ενέργεια» σημείωσε η προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Το αίτημα της Πισπιρίγκου για αποφυλάκιση έχει παγώσει προς το παρόν καθώς συγκεντρώνονται ακόμα στοιχεία.

Απλήρωτοι λογαριασμοί και χρέη Το MEGA έφερε στο φως το πληρεξούσιο που είχε κάνει στον Μάνο Δασκαλάκη η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού, για τη διαχείριση των τραπεζικών της λογαριασμών.

Το ερώτημα που ζητά απάντηση είναι γιατί έμειναν απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ και πώς τα συνολικά χρέη της αποθανούσης έφθασαν συνολικά τις 190.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.