Τουρκικό θράσος: Τελευταία προειδοποίηση προς την Ελλάδα…

featured image

«Οι ελληνικές ασκήσεις ανοίγουν τη συζήτηση για την κυριαρχία»

Η τουρκική εφημερίδα Aksam με αφορμή τις εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η Τουρκία θα θέσει θέμα ευθείας αμφισβήτησης των νησιών του Αιγαίου, κάνει λόγο για την τελευταία προειδοποίηση προς την Ελλάδα και αναφέρει ότι ο εξοπλισμός των νησιών με «αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς» και οι ασκήσεις που «παραβιάζουν» το διεθνές δίκαιο «μπορούν να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την κυριαρχία».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, μετά τη δήλωση Τσαβούσογλου ότι «αν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία», η προσοχή στράφηκε στις «παράνομες εξοπλιστικές δραστηριότητες και ασκήσεις της Αθήνας στα νησιά του Αιγαίου».

Μάλιστα, η Aksam κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον εξοπλισμό της Λέσβου και της Χίου, ενώ αναφέρει πως «η Ελλάδα εξόπλισε με βαρέα όπλα τη Σάμο, τη Σύμη, την Ικαρία, τους Λειψούς, την Πάτμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Αστυπάλαια, τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη, την Κάρπαθο, την Κάσο, τη Ρόδο, το Καστελλόριζο».


Όπως γράφει σχετικά, εικόνες μιας από τις πρόσφατες ασκήσεις στη Λέσβο (ένα από τα αποστρατωτικοποιημένα νησιά όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι), ακριβώς απέναντι από την περιοχή Αϊβαλί του Μπαλικεσίρ, δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η Aksam αναφέρει και λεπτομέρειες για την ελληνική στρατιωτική παρουσία: Στο νησί της Λέσβου, 5,5 χλμ. από την Τουρκία, βρέθηκαν 1 μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, 2 συντάγματα πεζικού, 7 τάγματα πεζικού, 1 τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, 3 τάγματα αρμάτων μάχης, 4 τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας.

Φωτογραφία: Aksam

Στις δορυφορικές εικόνες, λένε οι Τούρκοι,  αποτυπώνονται και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 98ης Ταξιαρχίας του ελληνικού στρατού που εδρεύει στη Λέσβο!

Και προσθέτει η τουρκική εφημερίδα: «Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ξένες πηγές, η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση τα τελευταία δύο χρόνια. Στην έκθεση «Greece’s Steps That Raise Tension» που ετοίμασε το Υπουργείο Εξωτερικών, αποκαλύπτεται ότι πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου»!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.