Γέμισαν από Έλληνες τα βενζινάδικα της… Βουλγαρίας!

featured image

Φουλάρουν τα ρεζερβουάρ στη… μισή τιμή!

Οι ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές και οι Έλληνες φεύγουν έξω για… βενζίνη, με την αβάσταχτη ακρίβεια να έχει φέρει τα πάνω κάτω στην εγχώρια αγορά!

Την ώρα που η αμόλυβδη στα μέρη μας διαγράφει εδώ και καιρό μια σταθερά ανοδική πορεία αρκετά πάνω από τα 2 ευρώ/λίτρο, η σταθερά φθηνή Βουλγαρία φαντάζει «ξαφνικά» ως ιδανικός προορισμός για όσους μένουν στα βόρεια της χώρας και επιθυμούν να… φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους. Ως εκ τούτου, παρατηρείται το φαινόμενο τα αυτοκίνητα από Ελλάδα να κάνουν ουρές στα σύνορα, με προορισμό τα… βενζινάδικα της γειτονικής χώρας, όπου μπορούν να βρουν βενζίνη με σχεδόν μισή τιμή σε σχέση με εδώ, όπου οι τιμές των καυσίμων καθημερινά σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μάλιστα, δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που μένουν στην περιοχή και για τα ψώνια τους ή ακόμη και για να… κολατσίσουν, καθώς οι τιμές στη Βουλγαρία είναι περίπου στο 40% φτηνότερα από την Ελλάδα. Σημειώνεται πως στην Τουρκία η αμόλυβδη έχει 1,28 ευρώ, ενώ στην Αλβανία έχει 1,883 ευρώ.



Ακριβότερη από όλες τις γειτονικές χώρες η Ελλάδα

Την ίδια ώρα, η σημερινή τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα 1.673,654 ευρώ, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες. Στα πρατήρια του Ρεθύμνου η αμόλυβδη έχει 2,246 ευρώ, των Κυκλάδων 2,376 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη 2,162 ευρώ.

Με το κέρδος των οδηγών ανά μήνα, να ξεπερνά, κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα 240 ευρώ για ένα μικρομεσαίο ΙΧ που φουλάρει κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες επιχειρηματίες που το σκέφτονται σοβαρά να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να ανοίξουν βενζινάδικα στη γειτονική χώρα!

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.