Μονεμβασιά: «Φώναζε ο άνθρωπος κάτω από το σασί» – Μαρτυρίες σοκ

featured image

Ο κατηγορούμενος δεν έχει πει τίποτα στους αστυνομικούς

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες για το φονικό τροχαίο στη Μονεμβασιά, όταν οδηγός αυτοκινήτου παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους.

Το τραγικό περιστατικό περιέγραψε ο κ. Σταύρος Χριστάκος, αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς, στην ΕΡΤ: «Ένα αυτοκίνητο μπήκε στο μονόδρομο αντίθετα, με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω στο μηχανάκι με τους δύο ανθρώπους, τους έριξε κάτω, έβαλε τον ένα κάτω από το σασί τον έσερνε 200-250 μέτρα», ανέφερε.

«Ο άνθρωπος ζούσε…»

Ο αντιδήμαρχος συνεχίζει λέγοντας: «Κάποιοι λένε ότι φώναζε ο άνθρωπος κάτω από το σασί και κάποια στιγμή ξέφυγε. Ξαναεμφανίστηκε με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα, πήγε στο συμβάν που έγινε το ατύχημα. Ο δεύτερος ηλικιωμένος ζούσε, είχε χτυπήσει μόνο το πόδι τουΔεν τον μετακίνησαν οι αστυνομικοί, ούτε οι κάτοικοι γιατί φοβήθηκαν μήπως ήταν επικίνδυνο και είχε καμία εσωτερική αιμορραγία. Τον έβαλε κι αυτόν κάτω από το όχημα και σε 150 μέτρα μέσα σε μια λίμνη αίματος ο άνθρωπος κατέληξε».

Ψάχνουν τα κίνητρα

Ο 52χρονος φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει. Οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα κίνητρα, ενώ ο 52χρονος δεν φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές.



Προθεσμία πήρε ο 52χρονος

Την ίδια ώρα, προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 52χρονος. Το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Σπάρτης, από όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά συρροή από πρόθεση, επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, σωματική βλάβη εξ αμελείας και απείθεια.

Η στάση του κατηγορουμένου προκαλεί ερωτήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 52χρονος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε μάλιστα φαρμακευτική αγωγή.  Ερωτώμενος από δημοσιογράφους γιατί προέβη στην αποτρόπαια πράξη του, κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο, ο 52χρονος απάντησε: «Εάν με αφήσουν τα παιδιά θα σας πω».

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος των συγγενών του ενός θύματος, του Κώστα Σαρμπάνη, Χρήστος Πλείωτας άφησε αιχμές για την ψυχολογική κατάσταση του κατηγορουμένου και ζήτησε να διερευνηθεί η πορεία και η διαδρομή του συγκεκριμένου ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.