Επίδομα βενζίνης: Σήμερα πιστώνεται σε 900.000 δικαιούχους – Το πρόβλημα με τα smartphones

featured image

Προσοχή: Πρέπει τα κινητά να διαθέτουν την εφαρμογή NFC που υποστηρίζει τις ανέπαφες συναλλαγές

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο αιτήσεις στην πλατφόρμα Fuel Pass για το επίδομα βενζίνης, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι 900.000 δικαιούχοι θα δουν σήμερα τα χρήματα να πιστώνονται στον λογαριασμό τους.

Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, όπως υποστήριξε ο ΓΓ, οφείλεται στις αργίες που μεσολάβησαν.

«Από τη στιγμή που θα εγκριθεί η αίτηση του πολίτη σε δύο εργάσιμες ημέρες γίνεται η πίστωση των χρημάτων ή στο λογαριασμό του πολίτη, είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Σήμερα το πρωί 900.000 δικαιούχοι θα δουν την πίστωση από τις τράπεζες», είπε στον ΑΝΤ1.Το πρόβλημα με τα smartphones και οι… συγγενείς

Ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην όλη διαδικασία, είναι πως αρκετοί πολίτες επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα, να κάνουν τη συναλλαγή δηλαδή μέσω smartphone, αλλά δεν έχουν την εφαρμογή NFC που υποστηρίζει τις ανέπαφες συναλλαγές. Και το σύστημα δεν υποστηρίζει την περίπτωση διόρθωσης στην αίτηση.

Σύμφωνα με τον κ.Αναγνωστόπουλο, το θέμα αυτό εξετάζεται και κατά τον ίδιο μια «πρακτική λύση» (σ.σ. επιπέδου επιτελικού κράτους) θα ήταν να χρησιμοποιηθεί το smartphone άλλου συγγενικού προσώπου, αναφερόμενος σε περιπτώσεις που έγιναν αιτήσεις πολιτών για την άυλη ψηφιακή κάρτα, αλλά χωρίς καν να διαθέτουν smartphone.

«Εμείς σκεφτόμαστε  εναλλακτικές λύσεις για τους πολίτες που έχουν δηλώσει κινητό τηλέφωνο που δεν υποστηρίζει  την τεχνολογία NFC. Δουλεύουμε το να μπορεί να ξανακάνει αίτηση ακυρώνοντας την προηγούμενη», επεσήμανε ο κ. Αναγνωστόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.