Μονεμβασιά – Κούγιας για 52χρονο: «Προσπάθησε να με κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο»

featured image

Ο 52χρονος οδηγός που σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά, επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια, ζητώντας του να τον αναλάβει ως πελάτη. Ωστόσο, ούτε ο ίδιος ο ποινικολόγος δεν φανταζόταν αυτά που θα ακολουθήσουν μέσα στα κρατητήρια…

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Κούγιας, το βράδυ της Κυριακής που πήγε να δει τον 52χρονο, προσπάθησε να τον κλειδώσει μαζί του μέσα στα κρατητήρια!

«Είναι χτυπημένος παντού, άσχημα πολύ στο πρόσωπο και δε μπορεί να επικοινωνήσει… Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο».

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Φωτιά στο twitter έβαλε η Κατερίνα Λιόλιου – “Πολύ κρύο στο κανάλι”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Candida Auris: Ο νέος εφιάλτης μετά τον κορωνοϊό – Ο θανατηφόρος μύκητας που δεν βγαίνει ποτέ από τα νοσοκομεία

Ο κύριος Κούγιας εξήγησε ότι ο 52χρονος θα εξεταστεί από γιατρούς αμέσως και «είναι στα χέρια της επιστήμης ο κατηγορούμενος. Αν οι γιατροί απόψε επιτρέψουν τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα Σπάρτης, αύριο το πρωί (Δευτέρα) θα του ασκηθεί ποινική δίωξη».

«Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος αλλά υπάρχει ιστορικό ψυχώσεως στην οικογένεια»

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος…

Υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχώσεως) στην οικογένεια απ΄ ό,τι ενημερώθηκα. Η μητέρα του είναι χρόνια διπολική…».

«Διακινδύνευσα που μπήκα στα κρατητήρια»

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία.


«Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο….  Είναι ένα έγκλημα εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας».


«Κλειδί» σε ποιο «χτύπημα» του 52χρονου πέθαναν τα θύματα

Σύμφωνα με τα όσα έχουν πει μάρτυρες για το διπλό έγκλημα στην Μονεμβασιά, ο 52χρονος όχι μόνο χτύπησε με το αυτοκίνητό του το μηχανάκι με τα δύο θύματα, αλλά επέστρεψε στο σημείο άλλες 2 φορές για να τα αποτελειώσει!

Όπως εξήγησε λοιπόν, ο γνωστός ποινικολόγος, το πώς θα αντιμετωπιστεί ποινικά ο 52χρονος, εξαρτάται από το πότε ξεψύχησαν τα θύματά του. Και διευκρίνισε:

«Εδώ υπάρχουν πολλά ουσιαστικά και νομικά προβλήματα γιατί το πρώτο στάδιο της συμπεριφοράς του, είναι ένα κλασικό ατύχημα, μία ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το δεύτερο στάδιο όμως, αν είναι αλήθεια αυτά που μου περιέγραψαν οι αστυνομικοί… αν αυτό αφορά έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, αυτό είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Άρα το θέμα είναι πρώτα να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής πότε έχασαν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι, αν την έχασαν στο πρώτο χτύπημα, τότε έχουμε μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Αν όμως ζούσαν τα θύματα, έστω και αν ανέπνεαν μόνο και χτυπούσε η καρδιά τους και τα χτυπήματα που οδήγησαν στην απώλεια της ζωής τους έγιναν μετά, τότε έχουμε διερεύνηση ανθρωποκτονίας που είτε θα είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είτε θα είναι σε κάθε περίπτωση από έναν ακαταλόγιστο άνθρωπο».

Ο κύριος Κούγιας εξήγησε μάλιστα, ότι αν ο 52χρονος «δεν επικοινωνεί, η διαδικασία αναστέλλεται. Γιατί σε ένα ποινικό δικαστήριο, πρέπει ο κατηγορούμενος να μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία».

«Μου είπε: Έκανα κάτι που δε θυμάμαι»

Σύμφωνα πάντως με το Αλέξη Κούγια, ο 52χρονος είπε ότι δεν θυμάται τι συνέβη.

«Πριν λίγες ώρες, με πήρε αυτός τηλέφωνο και μου είπε: Θέλω να είστε ο δικηγόρος μου. Έκανα κάτι που δε θυμάμαι. Μου είπε: Είναι ώρα μηδέν… Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να του πάρουν απολογία. Πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη, να τον εξετάσει πραγματογνώμονας, να αποφανθεί ότι μπορεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Τότε, αρχίζει η ποινική διαδικασία, η απολογία του…

[/expander_maker]






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.