Met Gala: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον λόγω κορονοϊού

featured image

Η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας, το Met Gala που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου δεν θα διεξαχθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αναφέρει το ΑΠΕ.

Το Vogue ανακοίνωσε ότι το Met Gala 2020, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου, αναβλήθηκε επ’ αόριστον εξαιτίας των ανησυχιών για τον κορονοϊό.

Το Met Gala, η σπουδαιότερη ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση στο ημερολόγιο της μόδας, διοργανώνεται για τους σκοπούς του Costume Institute (Ινστιτούτου Κοστουμιών) του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (MET).

Η είδηση της αναβολής του ακολούθησε την ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης την περασμένη Πέμπτη ότι θα κλείσει τις πύλες «μέχρι νεωτέρας» καθώς δύο από τους εργαζόμενους του παρουσίασαν συμπτώματα του ιού.

Στο Met Gala, γνωστό ως και τα «Όσκαρ της Μόδας» συναντώνται εκπρόσωποι της μόδας και των τεχνών για να γιορτάσουν την εαρινή έκθεση του Costume Institute του Μουσείου.

Σε άρθρο της η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, Άννα Γουίντουρ επιβεβαίωσε την αναβολή του γκαλά.

«Λόγω της αναπόφευκτης και υπεύθυνης απόφασης του Μητροπολιτικού Μουσείου να κλείσει τις πόρτες του, η έκθεση “About Time: Fashion and Duration” (Για τον Χρόνο: Μόδα και Διάρκεια) θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία» γράφει η Αννα Γουίντουρ και ενημερώνει τους θαυμαστές ότι θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μία πρώτη εικόνα αυτής της εξαιρετικής έκθεσης στο επόμενο τεύχος του Vogue, τον Μάιο.


Το θέμα και οι συμπροέδροι του φετινού Met Gala ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο του 2019. Εκτός από την Άννα Γουίντουρ, θα είχαν τους τιμητικούς ρόλους ο Γάλλος σχεδιαστής Nicolas Ghesquière του Louis Vuitton και οι ηθοποιοί, Λιν Μάνουελ Μιράντα, Έμμα Στόουν και Μέριλ Στριπ.

Όσον αφορά το θέμα «Για τον Χρόνο: Μόδα και Διάρκεια» η ιδέα ήταν να «ακολουθηθούν τα ίχνη της μόδας από το 1870 μέχρι σήμερα, με ένα άτακτο χρονολόγιο ως μέρος του εορτασμού των 150 χρόνων του Μουσείου».

Αντλώντας έμπνευση από την έννοια «la durée» του Γάλλου φιλόσοφου Ανρί Μπεργκσόν, -χρόνος που ρέει, συσσωρεύεται και είναι αδιαίρετος- η έκθεση θα διερευνήσει πώς τα ενδύματα δημιουργούν προσωρινούς συνειρμούς που συγχωνεύουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Το θέμα εξετάζεται επίσης μέσα από τη γραφή της Βιρτζίνια Γουλφ που θα είναι ο «αόρατος συγγραφέας» της έκθεσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.