Μέγα θεσμικό ατόπημα της κυρίας Προέδρου

featured image

Συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης είχε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Πρέσβυ Geoffrey R. Pyatt, την οποία μάλιστα έδωσαν και στη δημοσιότητα.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


Αυτό είναι κάτι πραγματικά πρωτοφανές και απόλυτα εξωθεσμικό. Πως είναι δυνατόν Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει οποιασδήποτε μορφής διάσκεψη με πρέσβη ξένου κράτους, αφού η μοναδική συνάντηση που προβλέπεται είναι αυτή των διαπιστευτηρίων;

Η συνέχεια όμως είναι ακόμα χειρότερη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός Πρέσβυς μετέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου των ΗΠΑ για την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα! Από πότε πρέσβης μεταφέρει, απ´ ευθείας και δια ζώσης οποιοδήποτε μήνυμα σε έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον ξένο ομόλογό του; Ποιος προηγούμενος πρόεδρος υπέπεσε σε τέτοια γκάφα ολκής που υποβαθμίζει την Ελληνική Δημοκρατία;

Είθισται ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αμερικής, η οποιουδήποτε άλλου κράτους, να συγχαίρει τους ομολόγους του έστω και μέσω επιστολής.

Αυτά τα πράγματα έχουν συμβεί μόνο σε πολύ άσχημες περίοδος της νεότερης ιστορίας. Και επειδή η θέση του προέδρου δεν είναι happening, καλό θα είναι οι συνεργάτες της κυρίας Σακελλαρόπουλου να την ενημερώσουν ώστε να αποφεύγει τέτοια σφάλματα στο μέλλον. Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο που εμείς δεν γνωρίζουμε.

[/expander_maker]





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.