«Δημήτρης Στεφάνου» ονομάστηκε η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μαξίμου

featured image

Το όνομα του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νομικού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Στεφάνου, που πέθανε πρόωρα το 2014, θα πάρει η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, στην τελετή ονοματοδοσίας που διεξήχθη στις 12:30 και στην οποία παρέστησαν η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι του, μίλησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος τον είχε διαδεχθεί στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2014.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, όταν το 2013 ανέλαβε για πρώτη φορά την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεώρησε αυτονόητο να ζητήσει από τον Δημήτρη Στεφάνου να παραμείνει στη θέση του γενικού γραμματέα. «Στους 13 μήνες που συνεργαστήκαμε δεν γνώρισα μόνον έναν σπουδαίο άνθρωπο, αλλά έκανα και έναν καλό φίλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο Δημήτρης Στεφάνου ανήκε στους «κρατικούς λειτουργούς που τον χαρακτήριζε απόλυτα η αίσθηση του καθήκοντος».

Για τη συνέπεια και την επιμονή στους στόχους του Δημήτρη Στεφάνου, μίλησε και ο υφυπουργός Εσωτερικών, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη μεθοδικότητα και τη γνήσια προοδευτική αντίληψη που τον χαρακτήριζε. «Ήταν ορθολογιστής και προοδευτικός με την πραγματική έννοια του όρου», τόνισε, όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Λιβάνιος μίλησε ακόμη για την ευρυμάθειά του, την αίσθηση του χιούμορ που τον διέκρινε, αλλά και την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς που είχε από όποια θέση και αν υπηρέτησε.

Η οικογένεια του Δημήτρη Στεφάνου, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την κίνησή του, δώρισε στο Μέγαρο Μαξίμου τμήμα της προσωπικής συλλογής των βιβλίων του εκλιπόντος, τα οποία τοποθετήθηκαν στην αίθουσα που έλαβε το όνομά του.

Share on Google Plus

About admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου