Σε απόγνωση οι Ρώσοι ολιγάρχες: Ο Αμπράμοβιτς ζητά δανεικά, ο άλλος κλαίγεται γιατί δε θα έχει σοφέρ

featured image

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς παλεύει να βρει μετρητά για να πληρώσει τους υπαλλήλους του, ένας άλλος Ρώσος ολιγάρχης κλαίει και οδύρεται γιατί δεν ξέρει να οδηγεί και δεν έχει πλέον σοφέρ.

Πώς είναι η ζωή των πλούσιων Ρώσων μετά τις κυρώσεις;

Μια μέρα στη δεκαετία 200-2009, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς λιγουρεύτηκε ένα πιάτο σούσι από το αγαπημένο του ιαπωνικό εστιατόριο στο Λονδίνο. Δυστυχώς, όμως, ήταν στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 2.500 μίλια μακριά. Αλλά όταν είσαι Ρώσος ολιγάρχης με δισεκατομμύρια στην τράπεζα, τέτοια μικρά εμπόδια ξεπερνιούνται εύκολα.

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Η Τζωρτζίνα έκλαιγε παράλυτη και η Ρούλα έλεγε ”αφήστε την, επίτηδες το κάνει”»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Η Τζωρτζίνα γύρισε με εγκεφαλική βλάβη και η Ρούλα ήθελε ταξίδια»

Και έτσι, έδωσε εντολή σε έναν βοηθό του να κάνει μια παραγγελία ύψους 1.200 λιρών για το αφεντικό του και τους φίλους του. Η παραγγελία παρελήφθη με λιμουζίνα με σοφέρ, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο του Λούτον, φορτώθηκε σε ιδιωτικό τζετ και μεταφέρθηκε στο Μπακού, όπου ο Αμπράμοβιτς περίμενε με τα chopsticks στα χέρια. Με εκτιμώμενο συνολικό κόστος 40.000 λιρών, πρέπει να καταταγεί ως το πιο ακριβό delivery στην ιστορία.

Όταν ζεις τόσο πλουσιοπάροχα για περισσότερο από δύο δεκαετίες, πρέπει να είναι πολύ μεγάλο το χτύπημα να σου αρπάζουν τα «χρυσά» κουτάλια σου. Αλλά αυτό ακριβώς συνέβη στον ιδιοκτήτη της Τσέλσι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με τα περιουσιακά του στοιχεία παγωμένα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην ΕΕ λόγω των δεσμών του με το Κρεμλίνο, ο 55χρονος Ρομάν Αμπράμοβιτς βρέθηκε αποκομμένος από το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων λιρών.

Τα δανεικά του Ρομάν Αμπράμοβιτς Και φαίνεται, πως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει τόσο πολύ για τον Ρώσο ολιγάρχη που άρχισε να ζητά δανεικά από φίλους. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει προσεγγίσει μια σειρά από εύπορες επαφές στις ΗΠΑ, από τον παραγωγό του Χόλιγουντ Μπρετ Ράτνερ μέχρι μέλη της πλουτοκρατικής οικογένειας Ροθτσάιλντ, ζητώντας ένα εκατομμύριο δολάρια για να μπορέσει να πληρώσει τους εβδομαδιαίους μισθούς των υπαλλήλων του – αν και ο ίδιος αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.

Και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν είναι ο μόνος Ρώσος ολιγάρχης που αρχίζει να νιώθει αυτή την πίεση.

Ο Ρώσος ολιγάρχης που «κλαίγεται» γιατί δεν ξέρει να οδηγεί και δε θα έχει σοφέρ Ο παλιός του φίλος Πετρ Αβέν, γκρινιάζει επίσης. Ο 67χρονος Αβέν, διευθυντής της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Ρωσίας που έκανε περιουσία ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επενδύσεις πετρελαίου, δεν έμαθε ποτέ να οδηγεί και τώρα πρέπει να σκεφτεί πώς θα είναι η ζωή του χωρίς σοφέρ.


Ο Πετρ Αβέν Ενώ η σύζυγός του είχε πάρει σβάρνα τις τράπεζες του Λονδίνου, σηκώνοντας όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε πριν επιβληθούν οι κυρώσεις, τα πράγματα δεν φαίνεται να είναι πλέον τόσο καλά για τον Ρώσο ολιγάρχη. «Θα μου επιτραπεί να έχω καθαρίστρια ή σοφέρ» ρώτησε ο Άβεν σε μια συνέντευξη τον περασμένο μήνα. «Δεν οδηγώ αυτοκίνητο… ίσως οδηγήσει η θετή μου κόρη. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα επιβιώσουμε».

Ωστόσο, προτού επιτρέψουμε στα ενσυναισθήματά μας να υπερβούν τα όρια, ας έχουμε κατά νου ότι το έλεγε αυτό ενώ καθόταν σε ένα τραπέζι γεμάτο φρούτα και σνακ στο ρετιρέ διαμέρισμά του στην αποκλειστική περιοχή St James στο Westminster στο Λονδίνο.

«Πρέπει να τρώω στο σπίτι, δεν μπορώ να πάω σε εστιατόριο Ο επιχειρηματικός εταίρος του Άβεν, Μικαήλ Φρίντμαν, με περιουσία 11,9 δισεκατομμύρια λίρες, έχει επίσης προβληματιστεί σχετικά με τη νέα του ζωή. Μιλώντας στην ισπανική El Pais είπε: «Οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μου δώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό για να μπορώ να κυκλοφορώ με ταξί και να αγοράσω φαγητό, αλλά θα είναι πολύ περιορισμένο σε σχέση με το κόστος ζωής στο Λονδίνο. Δεν μπορώ να πληρώσω ούτε σε εστιατόριο. Πρέπει να τρώω στο σπίτι και είμαι ουσιαστικά σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Ο Μικαήλ Φρίντμαν με τον Πούτιν Πάντως, δεν μιλάμε για ένα φτωχικό σπιτάκι. Αντιθέτως, εκτός από τις συνηθισμένες ανέσεις, η έπαυλη που αγόρασε ο Φρίντμαν στο Βόρειο Λονδίνο, έναντι 65 εκατομμυρίων λιρών το 2016, διαθέτει υπόγεια πισίνα, κάβα, αίθουσα πούρων και αίθουσα γιόγκα.

Και δεν είναι μόνο οι Ρώσοι που ζουν στο Λονδίνο, αυτοί που νιώθουν να σφίγγει ο κλοιός. Πολλοί που ζουν στην πατρίδα τους αισθάνονται αγανακτισμένοι επειδή τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα ιταλικά ψώνια τους και στις διακοπές τους στη γαλλική Ριβιέρα, αφότου προστέθηκαν στη λίστα των ατόμων που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος που γκρινιάζει γιατί δεν μπορεί να πάει στη βίλα του στη λίμνη Κόμο Όπως για παράδειγμα, ο παρουσιαστής της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Βλαντιμίρ Σολογιεφ, ο οποίος έχει δύο πολυτελείς βίλες στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας. Ο Σολόγιεφ, ο οποίος είναι γνωστός για τις έντονες επιθέσεις του στη Δύση, εξοργίστηκε από τις επιπτώσεις των κυρώσεων στην περιουσία του στην Ιταλία, που λέγεται ότι η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 6,7 εκατομμύρια λίρες.

Ο Ρώσος πρόεδρος με τον Βλαντιμίρ Σολόγιεφ «Μου είπαν ότι η Ευρώπη είναι μια ακρόπολη δικαιωμάτων, ότι όλα επιτρέπονται, αυτό είπαν… Γνωρίζω από προσωπική πείρα για τα λεγόμενα «ιερά δικαιώματα ιδιοκτησίας», είπε on air. «Την αγόρασα (την βίλα), πλήρωσα ένα τρελό ποσό φόρων, έκανα τα πάντα. Και ξαφνικά κάποιος αποφασίζει ότι αυτός ο δημοσιογράφος είναι πλέον στη λίστα των κυρώσεων. Και αμέσως επηρεάζεται η ακίνητη περιουσία μου. Για περιμένετε. Μας είπατε ότι η Ευρώπη έχει ιερά δικαιώματα ιδιοκτησίας!».

Κι αν ο Σορόγιεφ ήταν θυμωμένος, τώρα θα είναι ακόμη πιο έξαλλος. Το πρωί της Τετάρτης, Ιταλοί πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν μια φωτιά στη βίλα του στο χωριό Μενάτζιο.

 

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.