Αμείλικτα ερωτήματα για την αδιαφορία των δασκάλων

featured image

Ένα 14χρονο παιδί κυκλοφορούσε καθημερινά με εγκαύματα στα χέρια και σημάδια κακοποίησης με το κορμί του γεμάτο μώλωπες και εκδορές. Επί χρόνια απαρατήρητο από γείτονες, από περαστικούς και κυρίως από τους δασκάλους του.

Ένα αόρατο παιδί που στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης βίωνε επί χρόνια το απόλυτο σωματικό και ψυχικό μαρτύριο στα χέρια του πατέρα του. Κακοποιούνταν και βιαζόταν κατ’ εξακολούθηση και όταν προσπαθούσε να αντισταθεί ο πατέρας για τιμωρία έκαιγε τα χέρια του στα μάτια της κουζίνας…

Αυτά τα καμένα παιδικά χέρια δεν μπορεί να μην τα πρόσεξε κανείς. Δεν μπορεί να μην τα είδαν οι δάσκαλοι που είχαν το παιδί στην τάξη τους. Οι άνθρωποι που οφείλουν να έχουν εμπειρία πάνω στην ανάπτυξη των παιδιών, να ανιχνεύουν τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους και να αναγνωρίζουν τα σημάδια της κακοποίησης. Πόσο μάλλον όταν τα σημάδια φωνάζουν για βοήθεια….

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Τέρας η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Η Τζωρτζίνα έκλαιγε παράλυτη και η Ρούλα έλεγε ”αφήστε την, επίτηδες το κάνει”»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Η Τζωρτζίνα γύρισε με εγκεφαλική βλάβη και η Ρούλα ήθελε ταξίδια»

Χρειαζόταν μόνο λίγο ίχνος ευαισθησίας, ένα ψήγμα συνείδησης και αίσθησης καθήκοντος και το 14χρονο κοριτσάκι θα μπορούσε να είχε σωθεί νωρίς.


Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει και διατάσσει διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπαιδευτικών του σχολείου του παιδιού για να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο. Οι δάσκαλοι θα κληθούν να εξηγήσουν πως δεν είδαν τα εμφανή σημάδια κακοποίησης ή αν τα είδαν γιατί δεν προχώρησαν σε καταγγελία.

Ο Νόμος 3500/2006 για την ενδο-οικογενειακή βία ορίζει με σαφήνεια πως πρέπει να ενεργήσει ο εκπαιδευτικός.

«Εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος, κατά την εκτέλεση του εκπαιδευτικού του έργου, με οποιονδήποτε τρόπο πληροφορείται ή διαπιστώνει ότι έχει διαπραχθεί σε βάρος μαθητή έγκλημα ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνει, χωρίς καθυστέρηση, τον διευθυντή της σχολικής μονάδας. Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας ανακοινώνει, αμέσως, την αξιόποινη πράξη στον αρμόδιο εισαγγελέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 37 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ή στην πλησιέστερη αστυνομική αρχή. Την ίδια υποχρέωση έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων, καθώς και οι υπεύθυνοι των πάσης φύσεως Μονάδων Προσχολικής Αγωγής.

Η αδιανόητη βία στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης αποκαλύφθηκε από το τηλεφώνημα στην αστυνομία οικείου προσώπου του 47χρονου πατέρα. Ξεκίνησε έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια ανέλαβε το Γραφείο Eνδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας.

Το παιδί από τα τρία του χρόνια μεγάλωνε με τον Ρουμάνο πατέρα του, σεσημασμένο για κλοπές, καθώς η μητέρα τους είχε εγκαταλείψει. Η σεξουαλική κακοποίηση επιβεβαιώθηκε από ιατροδικαστή και ο πατέρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε. Παραδέχθηκε μόνο ότι χτύπαγε τη 14χρονη, όχι ότι τη βίαζε παρά το πόρισμα του ιατροδικαστή που επιβεβαίωσε τη σεξουαλική κακοποίηση.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Παίδων

«Ο μπαμπάς φοβάται τη νύχτα και με φωνάζει στο κρεβάτι του…», είπε δειλά στους αστυνομικούς. Μετά την ανάρρωσή του, αναμένεται να οδηγηθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου θα έχει υποστήριξη ομάδας ψυχολόγων. [/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.