Νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Γιατί διερευνούν το Κάλιο; Ποιες είναι οι επιπτώσεις του;

featured image

Kαι ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, έχουν ήδη ξεκινήσει «διαρροές».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ενώ έχει ήδη αρχίσει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ύποπτη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, μόνο τα φάρμακα που λάμβανε το παιδί ως αγωγή.

Ωστόσο επειδή καμία ουσία δεν είναι μη ανιχνεύσιμη περνάνε στον επόμενο κύκλο ουσιών, των βαρέων μετάλλων για να δουν αν έχει λάβει αρσενικό ή κάλιο, δηλαδή αν ο οργανισμός του παιδιού είχε τοξικές ουσίες.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Τα αυξημένα επίπεδα καλίου επηρεάζουν κυρίως την καρδιά ενός ατόμου. Όταν το κάλιο συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματος, συχνά επειδή τα νεφρά δεν φιλτράρουν σωστά, οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αρρυθμία.


Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες των αυξημένων επιπέδων του καλίου είναι οι διαταραχές στον καρδιακό μυ. Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης, που είναι μια χημική ουσία ικανή να παράγει ενέργεια. Σε ό,τι αφορά την καρδιά, αυτό το μέταλλο βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Τα αυξημένα επίπεδα καλίου, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα παλμών της καρδιάς και ανωμαλίες που μπορούν να οδηγήσουν σε διακοπές του χτύπου της καρδιάς, που ονομάζονται αρρυθμίες.

Οι αρρυθμίες πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι θέτουν τον ασθενή σε κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο. Τα πολύ υψηλά επίπεδα καλίου μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και σταμάτημα της καρδιάς. Καθώς το κάλιο βοηθά στη μεταβίβαση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων μέσω των νεύρων, τα αυξημένα επίπεδά του μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα, στέλνοντας ανακριβή σήματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά νευρολογικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής αδυναμίας ή ακόμα και της παράλυσης. Συχνά, ένα από τα πρώτα σημάδια αυξημένου καλίου είναι η δυσκολία κίνησης των άκρων, καθώς τα νευρικά σήματα δεν μεταδίδονται σωστά. [/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.