Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την κάρτα καυσίμων – Πώς θα πάρετε τα 13 ευρώ το μήνα αν δεν έχετε smartphone

featured image

Άφωνοι έχουν μείνει οι πολίτες με την γελοία επιδότηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στα καύσιμα την ώρα που «τρέμουν» ακόμα και να πλησιάσουν τα βενζινάδικα! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμά του παραδέχτηκε ότι μοιράζει «ψίχουλα» και προσπάθησε να πείσει ότι η κρίση είναι εισαγόμενη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ραγδαία αύξηση των τιμών ξεκίνησε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τους φόρους, όπως συνέβη σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και ανακοινώνει μέτρα «ασπιρίνες» τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν τους πολίτες.

Τα κωμικοτραγικά μέτρα στήριξης που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί σήμερα αφορούν τους μήνες από Απρίλιο έως Ιούνιο, με δικαιούχους όσους πολίτες έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Η επιδότηση καυσίμων αφορά 60 λίτρα καυσίμου το μήνα, με 22 λεπτά το λίτρο. Η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα γίνει στην πηγή και θα φτάσει στα 15 λεπτά το λίτρο.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Η χαρά της Kpυφής π…@ν@$”: Σάλος με τα όσα είπε η Πάολα στο Mega Καλημέρα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ζελένσκι: O «υπηρέτης του λαού» και του… μαύρου χρήματος!

Οι δικαιούχοι θα μπουν σε ειδική πλατφόρμα στο gov.gr το η οποία θα είναι έτοιμη το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Εκεί θα δηλώσουν τα στοιχεία τους και θα πάρουν την επιδότηση.


Η επιδότηση θα δοθεί με την κάρτα καυσίμων, η οποία θα είναι ηλεκτρονική, στα πρότυπά του freedom pass που εκδόθηκε για τον  εμβολιασμό των νέων. Η συγκεκριμένη κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πρατήρια βενζίνης, ενώ για όσους  δεν έχουν smartphone, το ποσό που τους αναλογεί θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα έχουν δηλώσει από πριν στην πλατφόρμα.

Ο πολίτης θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης.

  • Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία και να είναι ασφαλισμένο.
  • Η επιδότηση (για αυτοκίνητο) αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Συνεπώς η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.
  • Για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ (επιδότηση 27 λεπτά το λίτρο).
  • Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ σε ηπειρωτική και 35 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.

Παραδείγματα

  • Με 2,10 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,88 ευρώ.
  • Με 2,20 ευρώ η βενζίνη σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,98 ευρώ.
  •  1,95 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης σε ηπειρωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει το πετρέλαιο κίνησης, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,73 ευρώ.
  • Με 2,25 ευρώ η βενζίνη σε νησιωτική περιοχή, ο καταναλωτής πληρώνει τη βενζίνη, για 60 λίτρα κατανάλωση μηνιαίως, με τιμή 1,97 ευρώ.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.