Απορεί η μητέρα των 3 αγγελουδιών - «Πώς είναι δυνατόν να έχω σχέση με τον θάνατό τους;»

featured image

Τι περιγράφουν οι γονείς για τους θανάτους των τριών παιδιών τους που προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο και στην ιατρική επιστημονική κοινότητα

Ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα που θρηνούν τον χαμό των τριών παιδιών τους, τα οποία «έφυγαν» μέσα σε τρία χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, παραχώρησαν την πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη.

Ντυμένοι στα μαύρα, με ψυχραιμία, προσπάθησαν να περιγράψουν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το χρονικό των θανάτων των τριών κοριτσιών, της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

Κυνική παραδοχή του Βασιλακόπουλου: «Η μάσκα έξω σας προστατεύει μόνο από το κρύο»

Οι γονείς εμφανίστηκαν οργισμένοι με τα όσα έχουν διαρρεύσει και σημείωσαν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τις έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών οι οποίες βρίσκονται σε σε εξέλιξη, προκειμένου να πέσει «φως» στους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών που έκαναν τους επιστήμονες να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

Καθισμένοι στον καναπέ, η 33χρονη μητέρα και ο 30χρονος πατέρας μίλησαν για 62 λεπτά στην εκπομπή και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τα όσα βίωσαν στο σπίτι αλλά και στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν τα παιδιά τους.

Για τον θάνατο της Μαλένας

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την 3,5 ετών Μαλένα η οποία «έφυγε» πρώτη το 2019. «Η Μαλένα, η οποία γεννήθηκε το 2019 δεν μας έδειχνε σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, έτρωγε κανονικά, χόρευε και ξαφνικά κατέληξε» σχολίασε η μητέρα. «Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά» δήλωσε ο πατέρας και η μητέρα συμπλήρωσε: «η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια» σημείωσε η μητέρα.

Ο πατέρας διερωτήθηκε: «Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;» αναρωτιέται ο πατέρας που ζητάει απαντήσεις, μέσα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για τον θάνατο της Ίριδας

Στη συνέχεια οι γονείς μίλησαν για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, η οποία γεννήθηκε το 2021: «Την Ίριδα την βρήκε νεκρή η αδερφή μου. Προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη στην κουζίνα αλλά δεν τα κατάφερε. Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν γονιδιακό πρόβλημα» είπε η μητέρα και πρόσθεσε: «Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο όπως έκανα πάντα. Ήμουν με την αδερφή μου και στις 02.30 πήγα και την σκέπασα, όπως έκανα και στις 07.30. Στις 11.00 όταν μπήκε η αδερφή μου, τη βρήκε νεκρή στην κούνια με ένα πανάκι γεμάτο αίματα. Πάνω στον πανικό, προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη. Εγώ ένα ΤΕΕ έχω τελειώσει, δεν έχω τελειώσει νοσηλευτική. Δεν τα κατάφερα και το παιδί κατέληξε. Δυστυχώς τις εικόνες είδε και η Τζωρτζίνα».

Πώς «έφυγε» η Τζωρτζίνα

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας η οποία έφυγε τέλη Ιανουαρίου και ήταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας.

Υπάρχει βίντεο από τους θαλάμους του Νοσοκομείου που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα

Η μητέρα περιέγραψε: «Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από το φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο. Την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο» σημείωσε η μητέρα.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πατέρας: «Το παιδί ήταν καλά και είχε 100% επικοινωνία. Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά που χόρευε με όρεξη για ζωή» περιέγραψε και η μητέρα συμπλήρωσε για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε όταν το παιδί έπαθε την πρώτη ανακοπή: «Μου έλεγε το παιδί, μαμά κοιμάσαι; Δεν ήθελε να κοιμηθώ. Έβλεπα στο οξυγόνο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και θέλησα να φωνάξω τους γιατρούς. Ξαφνικά ξυπνάει σηκώνεται και πέφτει πίσω. Εγώ ήμουν πανικόβλητη και φωνάζω τους γιατρούς. Έτρεξαν και μετά από προσπάθεια 55 λεπτών την επανέφεραν» τόνισε και συμπλήρωσε: «Η Τζωρτζίνα έμεινε στη ΜΕΘ, ανέκτησε τις αισθήσεις της και αποσωληνώθηκε. Όλα κυλούσαν ομαλά. Φτάνουμε στο σημείο του απινιδωτή. Αποφασίζουμε να μπει ώστε να ασφαλίσουμε την καρδιά. Πήγε στο Ωνάσειο και το πρώτο βράδυ έκανε το ίδιο επεισόδιο. Εκεί δεν ήμουν μπροστά. Το παιδί διασωληνώθηκε. Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά γι’ αυτό που της συνέβη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Στο Ωνάσειο αντιμετώπισε πρόβλημα και με ένα άλλο μικρόβιο που το ξεπέρασε. Τότε εγώ η ίδια ζήτησα να μπαίνω παραπάνω. Μου το επέτρεψαν για την ψυχολογία του παιδιού. Ο κύριος Παπαγιάννης της έβαλε απινιδιωτή και μου ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει πρόβλημα. Μου είπε να ψάξω το θέμα του οξυγόνου».

«Ήμασταν και οι δυο στο δωμάτιο»

Στη συνέχεια οι γονείς περιέγραψαν ότι η 9χρονη επανήλθε και έμπαινε ξανά στην καθημερινότητά της: «Το παιδί ήταν όπως και πριν, λες και δεν είχε συμβεί τίποτα» δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου πρόσθεσε ότι μετά από κάποιους μήνες η συμπεριφορά του παιδιού άλλαξε ξανά: «Μετά από 7 μήνες όμως άρχισε να μην τρώει και να κάνει εμετούς. Μας είπαν να μπει στην Παιδιατρική του Ρίου. Το βράδυ ήταν ήρεμη, κοιμήθηκε χωρίς να κάνει εμετό. Το δεύτερο βράδυ βλέπαμε τηλεόραση και μας κάνει ένα τεράστιο επεισόδιο με σπασμούς, με συνέπεια να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δεν έχουμε καταλάβει πώς προήλθε. Την έβαλαν σε δωμάτιο της Παιδιατρικής και το επεισόδιο επαναλαμβάνεται.  Ήμασταν και οι δύο μαζί δεν ήμουν μόνη. Να ξεκαθαριστεί και αυτό επειδή κάποιοι ανίδεοι το αναφέρουν. Όταν έγινε η πρώτη βραδυκαρδία ήταν μπροστά και οι γιατροί. Τότε δούλεψε για πρώτη φορά και ο βηματοδότης» εξήγησε η μητέρα.

Τον έκαναν να ντρέπεται για το παιδί του: Πατέρας αυτοκτόνησε επειδή τον κορόιδευαν για το βίντεο του γιου του

«Όταν πήγαμε στην Αθήνα για να το ψάξουμε περαιτέρω, δεν μπορούσε κανείς να καταλάβει γιατί πέφτει το οξυγόνο της Τζωρτζίνας» συμπλήρωσαν οι γονείς και ο πατέρας δήλωσε: «Οταν η Τζωρτζίνα έπαθε το καρδιακό επεισόδιο ξεκίνησε γονιδιακός έλεγχος στο Ωνάσιο με δείγμα από την Ίριδα».

Στη συνέχεια ο πατέρας σχολίασε πικραμένος ότι πολλοί κατηγορούν τη μητέρα η οποία πλέον φοβάται να βγει από το σπίτι της. Συμπλήρωσε ότι τους πετάνε πράγματα στα παράθυρα του σπιτιού τους και τους καταδικάζουν επειδή μετά τον θάνατο των παιδιών τους πόζαραν χαμογελαστοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η ζωή μας έχει βγει στη δημοσιότητα και μας κατακρίνουν οι δικαστές του πληκτρολογίου γιατί χαμογελάμε» δήλωσε ο πατέρας. Ο ίδιος εξήγησε ότι υπήρχε πίσω η 9χρονη Τζωρτζίνα και ότι έπρεπε να είναι δυνατοί για να σταθούν στο πλευρό της.

Ρούλα εσύ έχεις σχέση με τον θάνατο των παιδιών σου; ρώτησε ο δημοσιογράφος και η μητέρα απάντησε: «Δεν διαφωνώ με την οργή του κόσμου γιατί προφανώς υπάρχουν εγκλήματα και εγκληματίες αλλά εμείς δεν είμαστε εγκληματίες. Κανείς δεν ρώτησε πώς ζω στο σπίτι με τις φωτογραφίες τους. Πώς είναι δυνατόν; Τα γέννησα, τα μεγάλωσα».

Τα σεμινάρια Εγκληματολογίας

Απαντώντας για τα σεμινάρια Εγκληματολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο που παρακολούθησε στο παρελθόν, η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε: «Από μικρή είχα έφεση στο ιατρικό κομμάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος διαβάζει έργα ερευνητικού περιοχομένου ή μυστηρίου μπορεί να σκοτώσει κιόλας. Στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν σου διδάσκουν πώς να σκοτώσεις αλλά πώς να εξιχνιάσεις ένα έγκλημα».

Η ίδια ξέσπασε λέγοντας: «Έχω ακούσει τα πάντα: “Είσαι φόνισσα , έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα”, την  ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου» και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το ότι την υπόθεση έχει πάρει το Ανθρωποκτονιών δεν σημαίνει, όπως μου είπαν, ότι υπάρχει περίπτωση ανθρωποκτονίας από δόλο ή από αμέλεια» είπε και δήλωσε ότι κανένας από τους δυο τους δεν είναι ύποπτος.

[/expander_maker]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.