Δολοφονία Άλκη: Συνελήφθη 23χρονος Αλβανός - Σκληρός χούλιγκαν το πρόσωπο που φέρεται ότι σκότωσε τον 19χρονο

featured image

Σκληρός χούλιγκαν, σεσημασμένος για οπαδική βία ο 23χρονος συλληφθείς – Πώς έφτασε στα ίχνη του η Αστυνομία – Ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη είχε προσαχθεί και χθες στην Ασφάλεια – «Θα αποδοθεί δικαιοσύνη» διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης ο φερόμενος δολοφόνος του 19χρονου Άλκη Καμπάνου που έπεσε νεκρός από τυφλά χτυπήματα σε όλο του το σώμα και μαχαιριές από δρεπάνι τα ξημερώματα της Τρίτης στην Θεσσαλονίκη.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Νεκρός ο Πάνος Νάτσης – Δεν φορούσε κράνος και πολτοποιήθηκε το κρανίο του

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το άγνωστο βίντεο με τον Ατζούν «πρόδωσε» τον επόμενο Μαχητή του Survivor, Iδoύ πoιός μπαίνει στο παιχνίδι

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο φερόμενος δολοφόνος του Άλκη Καμπάνου είναι 23 ετών, αλβανικής καταγωγής που διαμένει στη Θεσσαλονίκη με προσωρινή άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Η σύλληψη του φερόμενου δολοφόνου του Άλκη Καμπάνου, μια πράξη φρίκης που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, έγινε την ώρα που η οικογένεια του άτυχου 19χρονου αποχαιρετούσε για πάντα τον φοιτητή. Η κηδεία του Άλκη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βέροια. Σκληρός χούλιγκαν ο 23χρονος Αλβανός

Ο 23χρονος Αλβανός θεωρείται σκληρός χούλιγκαν. Είναι μάλιστα σεσημασμένος για υπόθεση οπαδικής βίας του 2019 και εκκρεμεί η διεξαγωγή της δίκης στην οποία έχει παραπεμφθεί για την υπόθεση αυτή.

Ο Αλβανός που έχει ταυτοποιηθεί από τους ερευνητές της Ελληνικής Αστυνομίας ως ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη, ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που προσήχθησαν και χθες Τρίτη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο 23χρονος συνελήφθη αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου 10 χούλιγκαν που επιτέθηκαν απρόκλητα στον 19χρονο Άλκη Καμπάνο και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, εκτός από την επαλήθευση της συμμετοχής του 23χρονου από το υλικό της στυγερής δολοφονίας του Άλκη που αντλήθηκε από τις κάμερες γύρω από το σημείο της δολοφονίας, υπήρξε ακόμη μια αδιάσειστη απόδειξη. Ενας από τους δύο φίλους του Άλκη που επίσης χτυπήθηκαν από τους χούλιγκαν που σκότωσαν τον 19χρονο φοιτητή, επαλήθευσε με κατάθεσή του ότι ο δολοφόνος του νεαρού ήταν ο 23χρονος. Ο χούλιγκαν που φέρεται να σκότωσε τον 19χρονο Άλκη είναι το πρόσωπο που αναγνωρίστηκε από έναν εκ των δύο φίλων του νεκρού φοιτητή. Κατά πληροφορίες, στο υλικό που βρέθηκε από τις κάμερες γύρω από το σημείο της δολοφονίας στην περιοχή Χαριλάου, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής φαίνεται να κρατάει το δρεπάνι με το οποίο δολοφονήθηκε βάναυσα ο Άλκης Καμπάνος. Στην πραγματικότητα δεν είναι δρεπάνι αλλά ένα μεγάλο μαχαίρι με κυρτή λεπίδα που αποκαλείται «καράμπιτ». Ενα δολοφονικό μαχαίρι από το οποίο έπεσε νεκρός ο 19χρονος φοιτητής όταν ο 23χρονος χούλιγκαν και οι άλλοι εγκληματίες συνεργάτες του αποφάσισαν να βγουν στον δρόμο και να σκοτώσουν.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο 23χρονος Αλβανός είναι ο ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου.

Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Στο μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media, ενημέρωσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίον γνωστοποίησε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας συνελλήθη κοντά στο γήπεδο Χαριλάου του Άρη Θεσσαλονίκης. «Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της» γνωστοποιεί ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δάκρυα στα μάτια, θλίψη και σπαραγμός κυριάρχησαν στο τελευταίο αντίο του Άλκη. Συγγενείς, φίλοι και οπαδοί του Άρη έσπευσαν στο σημείο για να χαιρετήσουν για μία τελευταία φορά τον 19χρονο. «Καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου, καλή αντάμωση» έλεγαν συγγενείς του, ενώ ο πατέρας του αγοριού σπαράζοντας στο κλάμα φώναζε: «Αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του».

alkis2

Αστυνομικοί: Οργανωμένες ομάδες με πλάνο και σύστημα δρουν στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, για οργανωμένες ομάδες που έχουν βάλει συγκεκριμένους στόχους στη Θεσσαλονίκη και δρουν βάση συστήματος έκανε λόγο ο αστυνομικός συνδικαλιστής Χρήστος Συμεωνίδης, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

«Μιλάμε για οργανωμένες ομάδες και πάρα πολλούς στόχους. Από κτίρια, μέχρι ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί και ήδη έχουμε αποφύγει με το συντονισμό και το έργο μας πολλά πάρεργα. Προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεωνίδης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Τα μέλη αυτών των ομάδων παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και λειτουργούν βάσει πλάνου και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την Αστυνομευση. Για παράδειγμα, σχετικά με την οπαδική βία, καθημερινά παρακολουθούμε τους οργανωμένους συνδέσμους, στην πόλη υπάρχουν 6-7 μεγάλοι σύνδεσμοι. Δεν μπορείς να βρίσκεσαι εκεί 24 ωρες το 24ωρο. Παρακολουθούμε, συλλέγουμε πληροφορίες, αλλά βλέπετε ότι ακόμα και στο περιστατικό του 19χρονου, ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με αυτά (τα οπαδικά)»

Συγκινεί η ανακοίνωση του σχολείου που πήγαινε ο 19χρονος

«Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου που πήγαινε ο Άλκης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Για τον Άλκη… Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας. Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι – συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού, που τόσο βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, ως θύματος τυφλής οπαδικής βίας. Στην οικογένεια του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ανείπωτο πόνο που βιώνει. Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!! Ας αποτελέσει ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού αφορμή για περισυλλογή και ενδοσκόπηση όλων μας, απλών πολιτών και Πολιτείας κι ας γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας. Σύλλογος Καθηγητών 2ου ΓΕΛ Βέροιας Μαθητές και μαθήτριες 2ου ΓΕΛ Βέροιας»

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.