Αττική Οδός: Έκλεισε για… 100 ευρώ; – Η “απαράδεκτη” εντολή που οδήγησε στο μεγάλο φιάσκο

featured image

Μία εβδομάδα μετά την τραγική κατάληξη που είχε η Αττική Οδός πολλές είναι οι αποκαλύψεις που γίνονται σχετικά με το μεγάλο φιάσκο.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις έπειτα από το φιάσκο στην Αττική Οδό που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών στα οχήματά τους εν μέσω χιονιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα», η Αττική Οδός έκλεισε για… 100 ευρώ, καθώς οι οδηγοί των εκχιονιστικών είχαν εντολή να βάζουν καύσιμα μόνο σε συγκεκριμένο πρατήριο.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Βιασμός Γεωργίας – Ανατροπή τελευταίας στιγμής: Νεος μάρτυρας την “ακυρώνει” – «Ήταν μια χαρά μετά το πάρτι»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Survivor – Τα γράφαμε. Οριστικό τέλος απο το ριάλιτι επιβίωσης ο Πηλίδης

Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της κυκλοφορίας, έγινε προσπάθεια να τεθούν σε λειτουργία τρία εκχιονιστικά μηχανήματα της Αττικής Οδού κοντά στα διόδια της λεωφόρου Κατεχάκη – για να διαπιστωθεί ότι αυτά δεν είχαν καύσιμα.

Τη σχετική διαπίστωση επιβεβαίωσε και στην διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως ανέφερε «ήμουν παρών όταν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρης Οικονόμου, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, έψαξε και βρήκε 200 λίτρα πετρέλαιο για να βάλει στα εκχιονιστικά της εταιρείας το απόγευμα της Δευτέρας. Κι αυτό δείχνει κάτι».


Αττική οδός: Ποιο ήταν το σχέδιο και πού «κόλλησε»

Το σχέδιο για να υποβοηθηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό – το βράδυ της Δευτέρας – ήταν να ανοίξει από τα χιόνια η περιφερειακή οδός του Υμηττού.

Από εκεί θα έβρισκαν διέξοδο τα αυτοκίνητα που άρχιζαν να «κολλούν» στον κύριο οδικό άξονα Μαρκόπουλου – Ελευσίνας, καθώς είχαν «διπλώσει» νταλίκες στο ύψος της Ανθούσας.

Πλήρωμα πυροσβεστικού οχήματος έφθασε στον σταθμό της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη, αλλά όταν οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους οδηγούς των οχημάτων και τους ζήτησαν να κινητοποιήσουν τα εκχιονιστικά, εκείνοι τους είπαν ότι τα οχήματα δεν είχαν καύσιμα.

Αυτό που αντιλήφθηκαν, τότε, έκπληκτοι οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας ήταν πως οι οδηγοί των εκχιονιστικών είχαν καταναλώσει τα προηγούμενα καύσιμά τους σε προσπάθεια καθαρισμού του δρόμου.

Όταν, δε, τους ζητήθηκε να βάλουν εκ νέου καύσιμα, εκείνοι ανέφεραν ότι είχαν εντολή αυτό να γίνεται μόνο από πρατήριο καυσίμων που βρισκόταν στην Αττική Οδό, στο ύψος της Κάντζας, όπου όμως δεν μπορούσαν πλέον να προσεγγίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι η Κατεχάκη, στο κέντρο της Αθήνας είχε κλείσει από νωρίς το μεσημέρι! Κι αυτό δείχνει και τις μεγάλες τρύπες στο «σχέδιο» να κρατηθούν οι κεντρικοί άξονες τις πρωτεύουσας ανοιχτοί, που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τόσο το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης όσο και η Περιφέρεια, η Πυροσβεστική και οι δήμοι, αφού ο συντονισμός ήταν ανύπαρκτος.

Δεν προχώρησαν, έτσι, σε καμιά κίνηση να πάρουν καύσιμα από άλλα πρατήρια – με κόστος περίπου 100 ευρώ – γιατί δεν ήθελαν να διαθέσουν άλλα χρήματα από την «τσέπη» τους – αφού η Αττική Οδός τους είχε επιβάλλει την συμφωνία μόνο με συγκεκριμένο πρατήριο.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.