Άδωνις Γεωργιάδης: «Σε 1-1,5 μήνα θα έρθει το τέλος του κoρoνoϊού, ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά»

featured image

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβλεψε το τέλος που θα έχει ο κορωνοϊός μέσα στον Φεβρουάριο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σήμερα, Δευτέρα, το πρωί.

Ερωτηθείς για τα μέτρα στήριξης στον χώρο της εστίασης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε «δεν βρίσκουν εργαζόμενο ούτε με κιάλι. Σε 1-1,5 μήνα, ο κορωνοϊός θα έχει τελειώσει, ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά», ενώ όταν του ζήτησαν να μην λέει αυτό το πράγμα, πρόσθεσε «έχετε δίκιο, ακολουθώ το μοντέλο που είδαμε στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ταχεία κορύφωση, ταχεία αποκλιμάκωση».


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με την Αθηνά Ωνάση: Στο φως η σεξουαλική ζωή και οι… προτιμήσεις της!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η Αθήνα έγινε Ισλαμαμπάντ την Πρωτοχρονιά

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε «για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας. Όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους. Εγώ πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Όσον αφορά τα μέτρα στον κλάδο της εστίασης, η οποία επλήγη την Πρωτοχρονιά, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε «αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστούν τα μέτρα για τους πληττόμενους κυρίως στον κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης και των catering, που οι μεν έκλεισαν και οι δε είχαν 100% ακυρώσεις. Έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι, αλλά όχι όλοι το ίδιο, είναι άλλο να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να έχει ωράριο έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπως τα καταστήματα εστίασης. Πρέπει να τα δούμε και υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει μια καινούρια χρονιά».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλει ανοιχτά σχολεία

Για τα σχολεία, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ως πατέρας «δεν μου αρέσουν τα κλειστά σχολεία. Στον μικρό μου γιο η τηλεκπαίδευση βοήθησε λίγο, αλλά όχι τελείως, ενώ ο άλλος μου γιος που είναι στην ηλικία της προετοιμασίας να δώσει εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, έχει απορρυθμιστεί τελείως. Ως Υπουργός Ανάπτυξης λέω ότι κλειστά σχολεία σημαίνουν αναστάτωση στην οικονομία, αλλά εάν οι επιστήμονες πουν άλλα, θα το δούμε».

Σχετικά με το πλαφόν στα pcr tests, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε «στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο pcr test έχουν «κλειδώσει» στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα».

Για το κατάστημα εστίασης στην Κυψέλη, όπου έγινε έλεγχος την Πρωτοχρονιά και βρέθηκε σωρεία παραβάσεων, είπε «στην Κυψέλη, έγινε το αμίμητο. Ήρθε σε μένα η πληροφορία για το μαγαζί της Κυψέλης, ενημέρωσα την υπηρεσία, έκανε έλεγχο και «σφράγισε» το μαγαζί. Το επόμενο μεσημέρι ήταν πάλι ανοιχτό, πήγαμε πάλι και το ξανακλείσαμε. Χθες το βράδυ τουλάχιστον ήταν κλειστό».

Εκτίμηση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η ζημιά στην αγορά θα είναι μικρή

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ζημιά στην αγορά, λέγοντας ότι “εάν κρατήσει η κατάσταση αυτή για 15 ημέρες, η ζημιά στην αγορά θα είναι μικρή, αλλά αν κρατήσει περισσότερο θα είναι μεγάλη”, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη την τελευταία εβδομάδα η αγορά υπέστη μια μικρή κάμψη.

«Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Μείναμε ανοιχτοί στην οικονομία, η πίεση στο σύστημα υγείας δεν φαίνεται να αυξάνεται», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και τόνισε ότι η χώρα μας κατάφερε να έχει ισορροπίες σε σχέση με άλλες χώρες.

Τέλος, για τον Ηλία Μόσιαλο και στις αντιδράσεις της Εκκλησίας για την σατιρική του ανάρτηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε ότι έκανε διπλό λάθος, ένα που το ανήρτησε και ένα που δεν ζήτησε συγγνώμη.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.