Γιώργος Τράγκας – Ο τριπλάσιος κίνδυνος και ο μεγάλος φόβος των γιατρών

featured image

Παραμένει για τρίτη μέρα  στη ΜΕΘ ο Γιώργος Τράγκας αφού σύμφωνα με αποκλειστικές  η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή. Ο δημοσιογράφος που, πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη, παλεύει με τον Covid-19 καθώς το οξυγόνο του είναι πολύ χαμηλά. 

Στον δημοσιογράφο, ο οποίος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, χορηγείται οξυγόνο καθώς πάσχει από πνευμονία. Η πνευμονία τους σαφώς εξελισσόταν επί μέρες,  ώσπου νιώσει  ότι έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ο Βαλάντης ξεφτιλίζει τον Πετράκο – «Απορώ πώς δίνουν βήμα σε αυτόν τον άνθρωπο»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Φάρμα” – Αυτά είναι τα “κοντινά” που τρόμαξαν το κοινό

Ο ίδιος έχει τις αισθήσεις του παρόλο που νιώθει έντονη κούραση λόγω της απώλειας του οξυγόνου. Τα φυσιολογικά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα είναι γύρω στο 97% (με μια γκάμα από το 94% έως το 100%) και αν πέσουν κάτω από 90%, τότε γίνονται ανησυχητικά, καθώς ο εγκέφαλος μπορεί να μην οξυγονώνεται σωστά, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σύγχυσης, λήθαργου ή άλλων διαταραχών.

Αν το οξυγόνο πέσει κάτω από το 80, αυξάνεται ο κίνδυνος βλάβης σε ζωτικά όργανα.  Αυτό φοβούνται οι γιατροί οι οποίοι θα μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά στο τέλος της βδομάδας για το αν θα τα καταφέρει…

Ο διαβήτης από τον οποίο πάσχει πολλά χρόνια ο Τράγκας, είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις υποκείμενου νοσήματος και είναι τριπλάσιος είναι ο κίνδυνος να διασωληνωθούν ή να πεθάνουν τα άτομα με διαβήτη που έχουν covid σε σχέση με τους ασθενείς που έχουν κορονοϊό αλλά δεν είναι διαβητικοί.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.