Διάσημοι Έλληνες που κρύβονταν πίσω από φωνές αγαπημένων καρτούν, το στρουμφάκι που έκανε ο Λιγνάδης

featured image

Διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί και τραγουδιστές έχουν δανείσει τη φωνή τους σε πολλές διάσημες παιδικές ταινίες. Κάποιες φορές τους αναγνωρίζουμε, επειδή η φωνή τους είναι χαρακτηριστική, ενώ σε κάποιες άλλες δεν πάει καν το μυαλό μας.

Υπάρχουν διάσημοι Έλληνες που βρίσκονται πίσω από τους πιο λατρεμένους παιδικούς ήρωες, που μεγάλωσαν πολλές γενιές και γενιές, όπως ο Αστυνόμος Σαΐνης, τα Στρουμφάκια, ο Scooby-Doo και ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν.

Σε ποιους αγαπημένους ήρωες δάνεισαν τις φωνές τους διάσημοι Έλληνες

H ελληνική φωνή του Μίκυ Μάους στα κλασσικά καρτούν της Walt Disney ανήκει στον ηθοποιό Ηλία Ζερβό, ο οποίος θεωρείται μάστερ των μεταγλωττίσεων.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ξέσπασε ο Τότσικας – «Θεωρώ βλαχιά να σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας με τη γυναίκα μου»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Η παραγγελία “μόνο με Έλληνες ντελιβεράδες” που έγινε θέμα συζήτησης

Διάσημοι Έλληνες σε παιδικές ταινίες

Ο ίδιος ακούστηκε και στη σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney «Hρακλής», στο ρόλο του αφηγητή, με τη φωνή του Ηρακλή να ανήκει στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, τη φωνή της Μεγάρα, της ζηλιάρας κοκκινομάλλας, να ανήκει στη Ματθίλδη Μαγγίρα και η φωνή του τραγοπόδαρου Φιλοκτήτη να ανήκει στον Λάκη Λαζόπουλο.

Στην ίδια σειρά απολαύσαμε και τον Βασίλη Καΐλα, ως Ίκαρο, ο οποίος χάρισε τη φωνή του και στον θρυλικό πλέον, φοβητσιάρη και μπελά Scooby-Doo, μέχρι την αντικατάστασή του από τον Γιάννη Στεφόπουλο, τον ακούσαμε στα Xελωνονιντζάκια του 1987 ως Μικελάντζελο, ως Ανδρέα Εκσκαφέα και Φοβέρα στον «Μπομπ το Μάστορα», αλλά και ως “Κάσπερ το Φαντασματάκι”.

Η Μυρτώ Αλικάκη δάνεισε τη φωνή της στη σειρά κινουμένων σχεδίων «101 Σκυλιά της Δαλματίας», ενώ η η φωνή του χοντρούλη σκύλου Ρόλυ ανήκε στη Νατάσα Ασίκη.

Η Εβελίνα Παπούλια έγινε η Τζέιν του Ταρζάν, ενώ η Τζόυς Ευείδη συμπλήρωσε την επιτυχία, χαρίζοντας τη φωνή της στη γοριλίνα Τερκ.

Ο Τάσος Κωστής έχει λατρεία στις μεταγλωττίσεις. Η φωνή του Γκούφι σε παιδικές ταινίες και σειρές είναι δική του, ενώ τον ακούσαμε και ως Ντάφι Ντακ και Συλβέστερ στα Looney Tunes.

Κάπταιν Χουκ και Τζορτζ Ντάρλινγκ (Πήτερ Παν), Ντακ Ντότζερς, Wolverine (Star), Καθηγητής Χάμιλτον (Superman), Κύριος Σαλάχης (Ψάχνοντας τον Νέμο), Ντένις ο Τρομερός και Αστυνόμος Σαΐνης (μεταγλώττιση ΕΡΤ, καθώς σε αυτή της ΕΤ1 ακούμε τον Στέλιο Καλαθά ως Σαΐνη), Γκας (ο χοντρός ποντικός της Σταχτοπούτας) και ο Κάστορας από την ταινία και τη σειρά «Η Λαίδη και ο Αλήτης», είναι μερικοί από τους χαρακτήρες που συνδέσαμε με τη φωνή του Τάσου Κωστή.


Τον ακούσαμε ακόμα και στον Μπομπ το Μάστορα ως Ρούλη Γερανούλη, Μένιο Τρακτερένιο και Τάκη ο Οδοστρωτάκη, ενώ και ο Δρακουμέλ από τα Στρουμφάκια της μεταγλώττισης του Star, οφείλει την ιδιαίτερη φωνή του στον Τάσο Κωστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Τέτοια χάλια που έχεις, προτιμώ να τα πετάξω στα σκουπίδια» – Η φράση που θόλωσε τον serial killer του Βόλου!

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ο Πούμπα, ο αγροιόχοιρος που ξεχώρισε για τη λαιμαργία και τις ατάκες του, είχε πάντα δίπλα του τον Τιμόν, στον οποίο δάνεισε τη φωνή του ο Ζανό Ντάνιας.

Στα Στρουμφάκια, πολλοί ήταν οι διάσημοι Έλληνες που δάνεισαν τη φωνή τους, μεταξύ αυτών ο Σοφοκλής Πέππας ως Μπαμπαστρούμφ, ο Νίκος Σκιαδάς ως Δρακουμέλ και η Μπέτυ Αρβανίτη ως Ψιψινέλ (αρχική μεταγλώττιση ΕΡΤ), αλλά και η Μαρία Κωνσταντάρου ως Στρουμφίτα. Η φωνή του Μελένιου ανήκει στον Δημήτρη Λιγνάδη, του Σπιρτούλη στην Αννέτα Παπαθανασίου, ενώ του Γκρινιάρη και του Χαχανούλη στον Γιάννη Ζωγράφο, επίσης στη μεταγλώττιση της ΕΡΤ.

Στην «Παναγία των Παρισίων», η φωνή του συμπαθέστατου Κουασιμόδου ανήκει στον Σάκη Ρουβάς.

Ως Εσμεράλδα ακούσαμε την Πέμυ Ζούνη, με το τραγουδιστικό κομμάτι της τσιγγάνας να αναλαμβάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Οι διάσημοι Έλληνες που συμμετείχαν επίσης ήταν ο Δημήτρης Κοντογιάννης ως Δικαστής Φρόλο, ο Κώστας Αποστολίδης ως Λοχαγός Φοίβος, ο Κωνσταντίνος Παλιατσάρας ως Κλοπίνος, ο Γιάννης Κούτρας ως Βίκτωρ, ο Τζον Μοδινός ως Ιερέας, ο Χρήστος Βαλαβανίδης ως Ούγος και η Χρυσούλα Διαβάτη ως Λαβέρνα.

Ποιες φωνές διάσημων Ελλήνων έχετε αναγνωρίσει;

Τη Χρυσούλα Διαβάτη ακούσαμε και ως Μαντάμ Τσαγερώ στην «Πεντάμορφη και το Τέρας», όπου τη φωνή της Μπελ ανέλαβε να δώσει η Άριελ Κωνσταντινίδη, η οποία ακούστηκε ως Άριελ στη μεταγλώττιση των 90s της Μικρής Γοργόνας, αλλά και ως Σταχτοπούτα στην κλασσική ταινία της Disney.

Ποκαχόντας ήταν η Αλεξάνδρα Παυλίδου, την οποία επίσης ακούσαμε στο χαρακτήρα της Νάλα από τον Βασιλιά των Λιονταριών, ενώ η φωνή του Τζον Σμιθ ανήκει στον Κώστα Αποστολίδη.

Ο ηθοποιός που έντυσε με τη φωνή του τον χαρακτήρα του Σούπερ Μάρι είναι ο Ντίνος Καρύδης. Ο συνονόματός του, Ντίνος Σούτης, ακούστηκε ως γάιδαρος Γκαρής στο Γουίνι το Αρκουδάκι, ενώ η Μάγια η Μέλισσα, χρωστά τη φωνή της στην ηθοποιό Υρώ Λούπη.

Τέλος, η Δέσποινα Βανδή ερμήνευσε το τραγούδι «Ποια είμαι» ως Μουλάν στο soundrack της ταινίας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.