Μπλόκο στους ανεμβολίαστους: Πού και πώς θα μπαίνουν, πού απαγορεύεται

featured image

Τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τους κλειστούς χώρους εκτός της εστίασης ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι θα ισχύσει από Δευτέρα (22/11).

Τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από όλους τους κλειστούς χώρους, πέραν της εστίασης από την Δευτέρα (22/11).

Επομένως σε ότι αφορά την εστίαση θα ισχύει ότι ίσχυε μέχρι σήμερα. Οι ενήλικοι ανεμβολίαστοι πολίτες, θα εισέρχονται στους χώρους της εστίασης με την επίδειξη αρνητικού τεστ.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πήγε να κάνει στοματικό και κατέληξε με πρησμένες αμυγδαλές στα “επείγοντα”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το bachelor τίναξε τον γάμο στον αέρα – Αφρικανοί χορευτές έστειλαν νοσοκομείο νύφη, πεθερά και κουμπάρα

Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.


Στα ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στο λιανεμπόριο στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. Άρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό PCR -RAPID test.

Σε ότι αφορά στις λειτουργίες στις εκκλησίες έγινε σύσταση στους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να είναι υποχρεωτικό.

Σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους (γυμναστήρια, θέατρα, σινεμά, μουσεία) δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες. Επίσης, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση, μετά την πάροδο του εξαμήνου.

Τα παραπάνω μέτρα προκύπτουν από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες θα δοθούν με την δημοσίευση του ΦΕΚ.

Κανόνες

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.